- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
ISO 22000 belgesi nasıl alınır?
Belge almak için uluslararası değerlendirme firmalarına müracaat edilmelidir. Daha sonra belge almak isteyen işletmeler, gerekli denetim ve kontrolden geçer. ISO 22000 belgesi, Türk standartları ve uluslararası standardizasyon teşkilatı tarafından akredite olan kuruluşlar tarafından verilir.
ISO 9000 belgesi nedir?
ISO 9000 Kalite Standartları Serisi, organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak Kalite Yönetim Sistemi'nin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından yayımlanmış olan bir standartlar bütünüdür.
ISO 22000 neleri kapsar?
ISO 22000 Gıda zincirinde yer alan kuruluşların, gıdanın tüketim anında güvenli olmasını sağlamak ve gıda güvenliğine yönelik olan tehditleri kontrol altına almak için gerekli şartları kapsayan bir yönetim sistemi standardıdır.
ISO 22000 nerelerde kullanılır?
ISO 22000 Standardı'nı Kimler Kullanabilir/Uygulayabilir?
ISO 22000 belgesini kimler alabilir?
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi –Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar için Şartlar ;Adından da anlaşılacağı gibi ; yiyecek, içecek sunumu, yemek (catering) ve paketleme firmaları dahil, tarladaki üretimden sofradaki yerini alıncaya kadar gıda zincirindeki tüm kuruluşlar bu belgeyi alabilir.
ISO 22000 kimler uygulayabilir?
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini yem üreticileri, birincil üreticiler, gıda işleyenler, taşıma ve depolama operatörleri, taşeronlar, perakende satış yerleri ve gıda servisleri (ekipman üreticileri, ambalaj materyali, temizlik ajanları, katkı ve bileşen üreticileri gibi ilgili kuruluşlar dahil) gıda zincirinde …
Gfsi belgeleri nelerdir?
GFSI Belgelendirmesi GFSI ; İngilizce Global Food Safety Initiative , Türkçe Küresel Gıda Güvenliği İnsiyatifi anlamına gelen kuruluşdur. GFSI Sertifikasının amacı, küresel bir gıda güvenlik standardı oluşturup firmaların kendi pazarlarında daha güvenli gıdalar satmalarını sağlamaktır.
ISO 22000 ne ise yarar?
HACCP gerekliliklerine ek olarak ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ayrıca yönetim sistemi şartlarını içererek uygun bir sistem kurulmasını sağlar. Ayrıca, bu sistem içinde kuruluşlardan İyi Üretim Uygulamalarına (GMP) tam uyumun gösterilmesi ve önleyici programların gerçekleştirilmesi istenmektedir.
ISO belgesi hangi ürünlere verilir?
ISO 13485 belgesi medikal ürün, cihaz ve ekipman üretimi ve satışı gerçekleştiren firmalara verilmekte olan, aslında iso 9001 standartına ek medikal ürün, ekipman ve cihazlar için yasal şartları ve özel gereksinimleride içeren kalite yönetim sistemi belgesidir.
ISO 9001 hangi alanlarda kullanılır?
ISO 9001, bir kalite yönetim sistemi ("KYS") için uluslararası standarttır. Standart, kuruluşlar tarafından müşteri ve legal gereklilikleri karşılayan ürünleri ve hizmetleri tutarlı bir şekilde sağlama ve sürekli iyileştirme gösterme becerilerini göstermek için kullanılır.
Haccp belgesini kimler alabilir?
HACCP belgesini kimler alabilir?