- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İşletmenin genel amaçları nelerdir?
İşletmelerin geleneksel temel amaçları, kar etmek ve topluma hizmettir. Bu temel amaçların sıra ve boyutları değişkendir. Ancak, her işletme için geçerlidir.
Bir işletme nasıl yönetilir?
Bir işletme nasıl yönetilir?
Profesyonel Şirket Yönetimi Nasıl Olmalı?
- Ekip Arkadaşlarınıza Hataları İçin Kredi Verin.
- Çalışan ve Firma Sahibine Karşı Güvenilir Ol.
- Alçakgönüllülük Egzersizi Yapın.
- Çalışma Arkadaşlarınıza Karşı Rezerve Olun.
- Şirket İçerisinde Dramayı Sınırlayın.
- Şikayetleri Sadece İlgili Kişiye Bildirin.
- Bütçe Bilincine Sahip Olun.
İşletme stratejileri nelerdir?
İşletme temel stratejileri; durağan, içsel büyüme, dışsal büyüme ve revizyon stratejileridir (Robbins vd., 2012:230).
Belirli bir amaca ulaşmak için izlenecek yol ve davranış biçimine hangi işlerin hangi sıraya göre nasıl ne zaman ve ne kadar sürede yapılacağını belirten sürece ise denir?
Belirli bir amaca ulaşmak için izlenecek yol ve davranış biçimine hangi işlerin hangi sıraya göre nasıl ne zaman ve ne kadar sürede yapılacağını belirten sürece ise denir?
Plan bir sonuçtur. Planlama ise bir süreçtir. Önemli olan planlama, yani sürekli bir şekilde bugünden, gelecek hakkında, kısa ve uzun vadeli amaçlar ile bunları gerçekleştirmek üzere izlenecek yollar hakkında düşünmektir. Plan ise süreç sonunda yapılan bir tercihi ifade eder.
Işlevsel plan ne demek?
3- Fonksiyonel Planlama: Her birimin ve departmanın gereksinimlerini dikkate alarak organizasyonun düzgün çalışmasını sağlamak için yapılan planlama. Fonksiyonel planlamanın amacı, departmanın merkezi olmayan kurumsal yönetim yapısında kurumsal işlevler için standartlaştırılmış yönetim uygulamalarını teşvik etmektir.
Kurumsal stratejiler nelerdir?
Kurumsal stratejiler nelerdir?
Kurumsal strateji; bir kurumun amaç ve hedeflerine ulaşmak için hangi konumda olması ve hangi alanlarda faaliyet göstermesine yönelik stratejilerdir….KURUMSAL STRATEJİ ÇEŞİTLERİ
- Büyüme stratejileri,
- Küçülme stratejileri,
- Çeşitlendirme strarejileri,
- Tasarruf stratejileri,
- Tasfiye stratejileri.
Eğitim programı ne demek?
Eğitim programı; bireyde istendik değişmeler oluşturmak için girişilecek her türlü etkinliği içeren tasarımdır. Eğitimde hedeflere/ kazanımlara ulaşmak için yapılacak etkinlikler dizgesidir. Bireyin okul içi ve okul dışı planlı tüm eğitim etkinliklerini içine alan öğrenme yaşantıları planıdır.