- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Işletme dalları nelerdir?
İşletme Bölümü Lisans Programı; "İnsan Kaynakları Yönetimi", "Muhasebe ve Finansman", "Pazarlama", "Sayısal Yöntemler", "Ticaret Hukuku", "Üretim Yönetimi" ve "Yönetim ve Organizasyon" Anabilim dalları dahilinde açılan derslerden oluşmaktadır.
Işletme okuyanlar ne olabilir?
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.
Işletme bölümü hangi alan?
İşletme; iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşların finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları gibi konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği üniversite bölümüdür.
Işletme fakültesi mezunları hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?
İşletme Fakültesi'nde Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı olarak aşağıdaki alanlarda Yüksek Lisans programları verilmektedir.
İşletme türleri nelerdir?
Tek kişi işletmeleri, şirketler, kooperatifler, dernekler, Kamu işletmeleri ve sınıflandırılmaları ise şöyledir; Kamu iktisadi teşebbüsleri, yerel yönetim işletmeleri, katma bütçeli işletmeler ve döner sermayeli işletmelerdir.
Bir işletmenin birimleri nelerdir?
Işletmelerde ortak olarak görülen temel 6 fonksiyon şunlardır.
İşletme bölümünün önü açık mı?
İşletme yönetim bölümü üniversite tercih döneminde sıklıkla araştırılan ön lisans bölümlerinden bir tanesidir. Özellikle tercih döneminde önü açık olan bölümlerden olan işletme yönetimi bölümü Türkiye'de ki önde gelen üniversitelerde de eğitimi verilen bir bölümdür.
İşletme ne kadar maaş alır?
İşletmeci maaşı ortalama aylık 11501,5 _TL'dir. En düşük İşletmeci maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 18750 _TL'dir.
Işletme bölümü sayısal mı?
İşletme bölümü iktisat, hukuk, mühendislik gibi sosyal ve sayısal bilimleri içeren disiplinler arası bir bölümdür.
İşletme hangi sınavdan alıyor?
İşletme taban puanları, AYT'de eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
Hangi bölüm hangi alanda yüksek lisans yapabilir?
En yaygın alan dışı yüksek lisans bölümleri arasında,
İşletme mezunu mühendislik alanında yüksek lisans yapabilir mi?
Örnekler: İşletme yüksek lisansı Matematik, istatistik, iktisat veya fizik mezunlarının 3 yılda tezsiz veya 4 yılda tezli mühendislik YL alması mümkün olabilir.
İşletme türü sınıflandırılması nelerdir?
İşletmeler faaliyet alanı, üretim araçlarının mülkiyeti, hukuki yapı, büyüklük ve kullanılan üretim teknolojisi ölçütleriyle sınıflandırılmaktadır. Faaliyet alanı ya da üretilen mal veya hizmet türü açısından işletmeler; sanayi ya da endüstri işletmeleri, ticaret işletmeleri ve hizmet işletmeleri şeklindedir.
Hukuki açıdan işletme çeşitleri nelerdir?
Limited, anonim ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler olmak üzere 3 çeşidi vardır.
İşletmeler nelerdir?
İşletmeler üç ana açıdan çeşitlendirilir: