- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İşletme belgesi zorunluluğu kaç kişi?
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 3/9/2008 tarihli ve 26986 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik ekinde yer alan sanayiden sayılan işlerin yapıldığı, elli veya daha fazla işçi istihdam edilen işyerlerini kapsar.
İşletme yetki belgesi nereden alınır?
İşletme yetki belgesi nereden alınır?
Bu belge Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilir. 05 Eylül 2018 tarihi itibarı ile Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (https://ttbs.gtb.gov.tr)üzerinden alınan başvurular sonrasında, emlak işletmelerine yetki belgeleri Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilemeye başlanmıştır.
İşletme belgesi zorunlu mu?
İşletme belgesi zorunlu mu?
Yetkili idare tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen konaklama işletmelerinin bu ruhsatı aldıkları tarihten itibaren bir yıl içinde Bakanlıktan turizm işletmesi belgesi almaları zorunludur.
İşletme tescil belgesi ne demek?
İşletme tescil belgesi, işletmenin sahip bilgileri, adresi, sürü bilgileri, hayvan türü ve hayvan sayısı gibi bilgilerin yer aldığı, hayvancılık işletmesinin TÜRKVET'te kayıtlı olduğunu gösteren belge.
Kuyumcular için yetki belgesi nasıl alınır?
Kuyumcular için yetki belgesi nasıl alınır?
Yetki belgesi başvuruları, https://ktbs.ticaret.gov.tr adresinde yer alan Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi (KTBS) üzerinden T.C. vatandaşları tarafından e-Devlet şifresiyle, yabancılar tarafından ise pasaport numarası ile üyelik kaydı oluşturularak yapılmaktadır.
Koyunculuk sertifikası nasıl alınır?
Koyunculuk sertifikası nasıl alınır?
Koyun Yetiştiriciliği Eğitimi Süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012 yılında oluşturulan eğitim programı 64 saat olarak planlanmıştır. 64 saatlik eğitim yaklaşık olarak 1 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
İşletme kayıt belgesi yenilenir mi?
b) İşletme kayıt belgesinin okunamayacak şekilde tahrip olması hâlinde ise tahrip olmuş belgenin aslını, dilekçeye ekleyerek yetkili mercie başvurur. Yetkili merciin uygun bulması halinde işletme kayıt belgesi yeniden düzenlenir.
İşletme kayıt belgesi zorunlu mu?
İşletme kayıt belgesi zorunlu mu?
17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik" uyarınca, gıda üretimi yapan tüm işletmeler ile gıdaları satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere 'İşletme Kayıt Belgesi' alma zorunluluğu getirilmiştir.