- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Islamda küfür etmek günah mı?
Mürcîe ve Kerrâmiyye. Mürcie ve Kerrâm'îyye mezhepleri imanı kalbin tasdiki gerekmeksizin dilin ikrarı olarak tanımlamıştır. Buradan hareketle dili ile ikrar etmeyen veya dili ile inkar eden küfür işlemiş, yani kâfir olmuş olur.
Insanlar neden yalan söyler ile ilgili sözler?
Yalan İle İlgili Sözler
Yalan söze ne denir?
Patolojik yalan, yalan söyleme alışkanlığıdır. Psikiyatride mitomani olarak tanımlanır. Hastalığa sahip kişilere mitoman denir.
Insanlar neden küfür eder?
Küfür, ayağımızı çarptığımızda çıkardığımız bir homurtu gibi çoğunlukla ani bir refleks olarak ortaya çıkar. Sosyal olarak kabul edilemez olması yanı sıra arkadaş arasında mizahi bir eğlence aracı olarak da kullanılır.
Içimden küfür etmek günah mıdır?
Sinirli ve tedirgin olduğum anlarda Allah'ı düşündüğümde veya Allah aklıma geldiğinde aklımdan küfürler geçiriyorum. Bunu kalben tasdik edip, irademle söyledim gibime geliyor ama tabii ki çok üzülüyorum. Böyle şeyleri düşünmeniz, aklınıza gelmesi sizi hiçbir zaman küfre düşürmez, imanınıza zarar vermez.
Küfür eden bir insanın namazı kabul olur mu?
Cabir b. Abdullah'ın işittiğine göre Rasulüllah (s.a.s.) şöyle demiştir: "Kişi ile şirk ve küfür arasında (engel olarak) namaz vardır (ve namazın terk edilmesiyle bu engel kalkar.)" (Müslim, İman, 134.)
Bilerek içinden küfür etmek günah mı?
Hayalden geçen küfürlerin ve çirkin sözlerin de bir değeri ve bir önemi yoktur. Üstelik insana bir zarar da vermez. Bunun için insanın küfre iten şeyleri hayal etmesi onu küfre götürmez. Çünkü bir şeyin hayalden geçirilmesi bir karar ve hüküm sayılmaz.
Kimlerin namazı kabul olmaz?
Ebû Saîd (r.a.)'dan; Allah Resûlü (s.a.a.) şöyle buyurdu: "Zarla oynayıp da sonra namaz kılan kimse, irin ve domuz kanı ile abdest alıp sonra namaz kılan kimse gibidir." Ahmed ve Ebû Ya'lâ şunu da ilave etti: "Onun namazı kabul olmaz." (Ahmed, V, 370).