Son Konular

ISKUR stajyeri nasil olunur?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

İŞKUR stajyeri nasıl olunur?

İşbaşı Eğitim Programları
- İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,
- 15 yaşını tamamlamış olmak,
- İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
- Emekli olmamak,
- Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

Işkur hakları nelerdir?

Işkur hakları nelerdir?
İşbaşı Eğitim Programı süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanan kursiyere 2021 yılı için günlük 108,68 TL harcırah ödenir. Bu ödenek kursiyerin öğrenci olması halinde 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL olarak hesaplanmaktadır.

İŞKUR staj yapanlara para veriyor mu?

İŞKUR, programa katılan öğrencilere her gün için 25 TL cep harçlığı ödüyor ve program süresince iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılıyor. Bu sayede öğrenciler staj yaparken geçici süreli de olsa gelir elde etme imkanına sahip olarak sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor.

İŞKUR stajyerlere maaş veriyor mu?

İŞKUR stajyerlere maaş veriyor mu?
İşbaşı eğitim katılımcılarına günlük 163,59 TL, öğrenciler için 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 81,80 TL zaruri gider ödemesi İŞKUR tarafından ödenmektedir. Geleceğin meslekleri ile ilgili programlara katılanlara günlük 179,95 TL verilmektedir.

Işkurdan istifa edersek ne olur?

Sözleşmesinin feshedileceği gibi cezai yaptırımla da karşılaşacaktır. Sözleşmesi feshedilen kursiyerler; 12 ay süre boyunca yeni bir İşbaşı Eğitim Programına katılım gerçekleştiremeyecektir. Fesih tarihine kadar aldıkları kurs ücretini, yasal faizi ile birlikte İŞKUR'a geri ödeyeceklerdir.

İŞKUR kaç gün çalıştırıyor?

İŞKUR kaç gün çalıştırıyor?
İşbaşı Eğitim Programı kapsamında programa dahil edilen kursiyerler günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık net 45 saati geçmeyecek şekilde çalıştırılabilirler.

**İŞKUR Stajyeri Nasıl Olunur?**
İŞKUR'a stajyer olarak katılmak isteyen bireylerin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, en az 15 yaşında olmak, işverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak, emekli olmamak ve programın düzenleneceği işyerinde sigortalı olmamak gibi kriterler bulunmaktadır.

**IŞKUR Hakları Nelerdir?**
İşbaşı Eğitim Programı süresince stajyerlere belirli haklar tanınmaktadır. 2021 yılı için günlük olarak ödenen harcırah tutarı 108,68 TL olup, öğrenci veya işsizlik maaşı alan stajyerler için bu miktar farklılık göstermektedir. Ayrıca stajyerlerin iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

**İŞKUR Staj Yapanlara Para Veriyor mu?**
İŞKUR, programa katılan stajyerlere günlük 25 TL cep harçlığı ödemesi yapmakta ve ayrıca iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası primlerini karşılamaktadır. Bu sayede staj yapan öğrenciler gelir elde etme imkanına sahip olurken, sağlık hizmetlerinden de yararlanabilmektedir.

**İŞKUR Stajyerlere Maaş Veriyor mu?**
İŞKUR, stajyerlere belli bir maaş ödemesi yapmaktadır. Katılımcılara günlük olarak ödenen zaruri gider ödemesi stajyerin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Öğrenciler için ayrı, işsizlik ödeneği alanlar için ayrı bir ödeme yapılmaktadır. İşbaşı eğitim programları kapsamında geleceğin meslekleri ile ilgili programlara katılanlara ise farklı bir maaş verilmektedir.

**İŞKUR'dan İstifa Edersek Ne Olur?**
İŞKUR'dan istifa eden stajyerlerin sözleşmelerinin feshedileceği ve cezai yaptırımla karşılaşacakları belirtilmektedir. Sözleşmesi feshedilen stajyerler, 12 ay boyunca yeni bir İşbaşı Eğitim Programına katılamayacaklardır ve aldıkları kurs ücretini faizi ile birlikte geri ödemeleri gerekecektir.

**İŞKUR Kaç Gün Çalıştırıyor?**
İŞKUR'un İşbaşı Eğitim Programı kapsamında stajyerler günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere, haftada en fazla 6 gün ve haftalık olarak net 45 saati aşmayacak şekilde çalıştırılabilmektedirler. Bu sayede stajyerler hem deneyim kazanmakta hem de belirli haklardan faydalanabilmektedirler.

Vodafone iPhone 13 cekilis nasil katilirim?

Annie Are You Ok kimdir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt