Modoratör
Efsanevi Üye
İŞKUR stajyeri nasıl olunur?
İşbaşı Eğitim Programları
- İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,
- 15 yaşını tamamlamış olmak,
- İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
- Emekli olmamak,
- Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
Işkur hakları nelerdir?
Işkur hakları nelerdir?
İşbaşı Eğitim Programı süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanan kursiyere 2021 yılı için günlük 108,68 TL harcırah ödenir. Bu ödenek kursiyerin öğrenci olması halinde 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL olarak hesaplanmaktadır.
İŞKUR staj yapanlara para veriyor mu?
İŞKUR, programa katılan öğrencilere her gün için 25 TL cep harçlığı ödüyor ve program süresince iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılıyor. Bu sayede öğrenciler staj yaparken geçici süreli de olsa gelir elde etme imkanına sahip olarak sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor.
İŞKUR stajyerlere maaş veriyor mu?
İŞKUR stajyerlere maaş veriyor mu?
İşbaşı eğitim katılımcılarına günlük 163,59 TL, öğrenciler için 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 81,80 TL zaruri gider ödemesi İŞKUR tarafından ödenmektedir. Geleceğin meslekleri ile ilgili programlara katılanlara günlük 179,95 TL verilmektedir.
Işkurdan istifa edersek ne olur?
Sözleşmesinin feshedileceği gibi cezai yaptırımla da karşılaşacaktır. Sözleşmesi feshedilen kursiyerler; 12 ay süre boyunca yeni bir İşbaşı Eğitim Programına katılım gerçekleştiremeyecektir. Fesih tarihine kadar aldıkları kurs ücretini, yasal faizi ile birlikte İŞKUR'a geri ödeyeceklerdir.
İŞKUR kaç gün çalıştırıyor?
İŞKUR kaç gün çalıştırıyor?
İşbaşı Eğitim Programı kapsamında programa dahil edilen kursiyerler günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık net 45 saati geçmeyecek şekilde çalıştırılabilirler.