- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İŞKUR Paramı nasıl alırım?
İşsizlik maaşları her ayın 5'inden itibaren PTT şubelerinden TC nüfus cüzdanı veya kimlik kartıyla alınabilmektedir. İşbaşı Eğitim Programı veya İŞKUR eğitim programları; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır.
İŞKUR parası ne zaman yatar?
İşsizlik maaşı, her ayın beşinde aylık olarak ödeniyor. İşten ayrılan ya da işten çıkarılan vatandaşların, yeni bir işe girene kadar belirli bir süre temel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla hesabına işsizlik maaşı yatıyor.
Işbaşı eğitim programından kaç kez yararlanılır?
Işbaşı eğitim programından kaç kez yararlanılır?
Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.
İŞKUR kursiyer rapor parası verir mi?
Lakin İşkur'un düzenlediği programlara ve kurslara katılan bireyler için durum biraz farklıdır. Etkinliklere katılan bireylerin sigortaları farklı belgeler üzerinden düzenlenmektedir. Bu belgelerden yalnızca belge türü 1 olan kişiler rapor parası alabilmektedir. Diğer belgeler için rapor parası ödemesi yapılmamaktadır.
İşkur maaş hangi banka?
Bu ödemeler ay sonu evraklarının İşkur' a zamanında iletilmesi ile ilgili olarak ayın 10′ u ve 20′ si arasında Halkbank'ta kursiyerler adına açılmış olan hesaplara yatırılmaktadır. Kursiyerler maaş ödemelerini kimlik belgeleri ile Halkbank şubesine giderek çekebilmektedirler.
İşkur maaşı hangi bankaya yatıyor?
İşkur maaşı hangi bankaya yatıyor?
İşsizlik ödeneği, her ayın beşinde aylık olarak işsizin kendisine ödenir. Ödemeler PTTBank aracılığı ile yapılmaktadır.
Işkur maaş sorgulama nasıl yapılır?
E devlet işsizlik maaşı sorgulama www.turkiye.gov.tr adresinden yapılmaktadır. E devlet ve ardından İşkur'a erişerek ilgili metinleri onaylayabilir, ardından size işsizlik maaşı çıkıp çıkmadığını sorgulayabilirsiniz.
İŞKUR işbaşı desteği nedir?
İşbaşı eğitim programı; nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkanı sunmaktadır.
İŞKUR mesleki eğitim kursları hangi meslekler?
İŞKUR mesleki eğitim kursları hangi meslekler?
İşkur aracılığı ile bu kurslar yapılır ve binlerce kişi istihdam edilmektedir. İşkur kurslarına başvuru yapmak için öncelikle İşkur kurumlarına doğrudan başvuru yapmak gereklidir….
- Beden İşçisi.
- Garson.
- Kuaförlük.
- Fotoğrafçılık.
- Grafik Tasarımcılığı
- Ön Muhasebeci.
- Hasta Danışmanı
Işkur devamsızlık hakkı kaç gün?
İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan kursiyer, günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada 6 gün ve 45 saat aşmayacak şekilde çalışabilir. Ayrıca kursiyerin 5 gün rapor hakkı ve kurs süresinin %10'u kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır.
Işkur işe gönderme formu nereden alınır?
Bunun için size en yakın İŞKUR merkezine gidebilir ya da https://esube.iskur.gov.tr linkinden internet üzerinden de kayıt olabilirsiniz. Kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra yine merkezden iş arayan kayıt belgesini almak istediğinizi beyan ederek kısa bir süre içinde belgenizi alabileceksiniz.