Son Konular

ISKUR kac gun calistiriyor?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

İŞKUR kaç gün çalıştırıyor?

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında programa dahil edilen kursiyerler günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık net 45 saati geçmeyecek şekilde çalıştırılabilirler.

İŞKUR işbaşı eğitim süreleri kıdemden sayılır mı?

Bununla birlikte işbaşı eğitim programı katılımcıları, bir iş sözleşmesine bağlı bir çalışan olarak kabul edilmedikleri için iş kanunlarından doğan doğal hakları olan kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin, fazla mesai ücreti gibi sosyal haklardan da mahrum bırakılmaktadırlar.
İŞKUR eğitim kapsami nedir?
İşbaşı eğitim programı; nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunmaktadır.

İŞKUR üzerinden kaç ay çalıştırıyor?

İşbaşı Eğitim Programı veya İŞKUR eğitim programları; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır.

Işkurlular kaç saat çalışır?

İşkur Kursiyer Çalışma Saatleri İşkur yönetmeliğine göre, günde en fazla 8 saat haftada en fazla 46 saat çalışılması ve kursiyerin resmi tatillerde çalışması kesinlikle yasaktır yazmakta.
İŞKUR'dan giren işçinin hakları nelerdir?
İşbaşı Eğitim Programı süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanan kursiyere 2021 yılı için günlük 108,68 TL harcırah ödenir. Bu ödenek kursiyerin öğrenci olması halinde 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL olarak hesaplanmaktadır.

Işbaşı eğitim programı kaç kişi?

İşbaşı eğitim programından yararlanmak için en az 2 personelinizin olması gerekmektedir. 2-10 arası çalışanınız varsa 1 kursiyer çalıştırabilirsiniz. Personel sayınız 11 ve üzeri ise personel sayınızın 10 da 1 i kadar kursiyer alabilirsiniz.

İŞKUR işbaşı eğitimi programında hangi meslekler var?

İşkur İşbaşı Eğitimi Programında Hangi Meslekler Var?
Işbaşı eğitim programından kimler yararlanabilir?
İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR'A kayıtlı ve işsiz olması gerekiyor. Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabiliyor.

İŞKUR çalışma süresi kaç ay 2021?

Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir. Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.

Gece vardiyası en fazla kaç saat olmalı?

Eğer işçisinin çalışma saatlerinin yarısından fazlası, saat 20.00'dan sabah 06.00 aralığına denk geliyorsa bu sisteme gece çalışması adı verilmektedir. Gece çalışma sistemine göre her iş yerinde işçi en fazla 7.5 saat çalışabilir.

Dovmeyi ilk kim buldu?

Damacana su pH degeri ne olmali?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt