Editör
Efsanevi Üye
İşçi ücretleri vergiden düşülür mü?
Asgari ücretin aylık brüt tutarından İşçi SGK primleri düşüldükten sonra kalan tutarına isabet eden ücretleri gelir vergisinden istisna edilmiştir.
Işveren yol parası vermek zorunda mı?
Işveren yol parası vermek zorunda mı?
4875 sayılı İş Kanun'a göre işverenler, işçilerinin yol paralarını karşılamak zorunda değildir. Fakat işçi ile işveren arasında yapılan sözleşmede böyle bir hüküm yer alıyor ise servis hizmeti ya da yol parası sağlamak zorundadır.
Hediye çeki ayni yardım mı?
İşveren tarafından işçilere verilen hediye çekleri, 5510 sayılı Kanunun prime esas kazançlarla ilgili hükümleri incelendiğinde ayni yardım mahiyetinde olduğundan prime esas kazanca dahil edilmeyecektir Ancak işçiye verilen hediye çekinin işyerinin anlaşmalı olduğu yer dışında para gibi başka yerlerde de …
Işçi maaşı gelir vergisinden düşer mi?
Işçi maaşı gelir vergisinden düşer mi?
MADDE 5 – (1) Hizmet erbabının ücret gelirinin, ilgili ayda geçerli olan asgari ücretin brüt tutarı kadar olması halinde, brüt tutardan, işçi sosyal güvenlik kurumu primi ve işsizlik sigorta primi kesintisi yapılacak, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmayacaktır.
2022 yemek parası ne kadar?
2022 Yılı Günlük Yemek Bedeli Açıklandı: KDV dahil 36,72 TL! 2022 yılı için gelir vergisinden istisna tutulacak günlük yemek ücreti, 21.12.2021 tarihli ve 31696 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 317 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği uyarınca %8 KDV dahil 36,72 TL olarak açıklanmıştır.
Hediye çeki gider yazılır mı?
Hediye çeki gider yazılır mı?
Hediye çekini satın alıp dağıtan şirketlerin, bu kapsamda ödedikleri bedelleri pazarlama, satış ve dağıtım gideri olarak çek bedeli karşılığı mal teslimi veya hizmet ifası gerçekleştiği ve buna ilişkin faturanın düzenlendiği dönemde hesaplarına gider olarak almaları mümkündür.
Market çeki ayni yardım mıdır?
Gelir Vergisi Açısından Hediye Çekleri Kanunda belirtildiği üzere çalışana verilen ayni yardımlar ücret mahiyetinde olduğu için gelir vergisine tabi olarak bordrolaştırılmalıdır. Bu sebeple alışveriş çekleri çalışanın bordrosunda gelir vergisine tabi bir ödeme kalemi olarak eklenir.