Modoratör
Efsanevi Üye
İsa nın ilk mucizesi nedir?
İlk mucizesi henüz kundaktayken konuşmak oldu. Hz. İsa'nın mesleği marangozluktur. Kendisine ilk kez 30 yaşındayken vahiy geldi. 3 yıl boyunca Allah'ın emir ve yasaklarını insanlara tebliğ etse de ona sadece 12 kişi iman etti.
Incilde İsa Tanrı mı?
Ayrıca Müslümanlar İncil'in İsa'ya vahiy yoluyla indirilen kutsal bir kitap olduğuna inanırlar. İsa, Tanrı da değildir, Allah'ın oğlu da değildir.
Hz. İsa'nın mucizeleri nelerdir?
Hz. İsa'nın mucizeleri nelerdir?
1-Beşikteyken konuştu. 2-Ölüleri diriltirdi.Bilhassa dört ölüyü dirilttiği meşhurdur. Bunlar Sam bin Nûh,Şeddad bin Âd,Mâsân bin Mâlân ve Beni İsrail'den bir çocuktur. 4-Âl-i İmrân sûresi 49. âyetinde bildirildiği gibi kavminin yedikleri veya yemek üzere sakladıkları şeyleri haber verirdi.
Hz. İsa'nın Kuranı Kerim'de anlatılan mucizeleri nelerdir?
Bu sûrelerde bahsedilen mucizeler şunlardır:
- 1-Ruhu'l-Kudüs ile Desteklenmesi.
- 2-Beşikteyken Konuşması
- 3-Çamurdan Kuş Şekline Benzer Bir Şey Yapıp Onu Diriltmesi.
- 4-Ölüleri Diriltmesi, Anadan Doğma Âmayı ve Abraşı İyileştirmesi.
- 5-İnsanların Yediklerini ve Sakladıklarını Bilmesi.
- 6-Semadan Sofra İndirilmesi.
Hz isa bebekken konuştu mu?
Meryem Suresinin 30. ayetine göre Hz. İsa bebekken ona Allah tarafından konuşma yeteneği verilmiştir ve "Ben Allah'ın seçilmiş bir kuluyum. O bana Kitap verdi ve beni peygamber yaptı." demesi buyrulmuştur.
Hz isa yi kim öldürdü?
Hz isa yi kim öldürdü?
Romalı tarihçiler Josephus ve Tacitus'a göre göre İsa, vali Pilate tarafından çarmıha yollandı.
Hz isa'nın kaç tane mucizesi vardır?
Hz isa'nın kaç mucizesi var?
Hazreti İsa'nın Mucizeleri İslam kaynaklarının belirttiklerine göre Hazreti İsa'nın toplamda 9 mucizesi olduğu belirtilir. Bu mucizelerini etrafındaki havariler ile birlikte pek çok kişi görmüş ve şahit olmuştur. Henüz beşikteyken konuşmaya başlamıştır.
Hz isa'nın mucizeleri hangi surede geçiyor?
Hz isa'nın mucizeleri hangi surede geçiyor?
Âl-i İmrân 3/39, 45; en-Nisâ 4/171. en-Nisâ 4/171. Meryem 19/19.