Editör
Efsanevi Üye
İş sürekliliği prosedürü nedir?
iş kaybına veya krize neden olması muhtemel bir durumda risklerin ve sorunların yönetilebilmesi amacıyla alınacak tedbirlerin ve gerçekleştirilecek öncelikli eylemlerin belirlendiği, iş sürekliliği planının bir parçası olan plandır.
İş sürekliliği yönetim sistemi nedir?
İş Sürekliliği Yönetim Sistemi (İSYS), kurumun iş sürekliliğini yönetebilmek amacıyla benimsenen sistematik bir yaklaşımdır. Bu sistemin temel amacı ürün / hizmetlere yönelik iş sürekliliğinin sağlanmasıdır.
İş sürekliliği ne demek?
İş sürekliliği ne demek?
İş Sürekliliği Organizasyon, Kurum ve kuruluşların değer yaratan faaliyetlerini, herhangi bir felaket, kriz ve afet durumunda önceden belirlenen seviyede yürütebilme becerisidir.
İş sürekliliği planları nelerdir?
İş sürekliliği planları nelerdir?
Kesintinin ardından karşılık vermek, kurtarma işlemini yapmak, yeniden başlangıç yapmak ve önceden tanımlanan iş seviyesini geri kazanma konusunda kuruluşa yol gösteren yazılı prosedürler.
Isys standardı nedir?
ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi (İSYS), kurumun kritik ürün ve hizmetlerinin devamı amacıyla benimsenen sistematik bir yaklaşım ortaya koyar. İş Sürekliliği yönetimi konusunda en yaygın olarak kullanılan kılavuz standart, "ISO 22313 İş Sürekliliği Yönetimi İçin Uygulama Prensipleri" standardıdır.
Iş etki analizi nedir?
İş etki analizi, iş sürekliliği kapsamında belirlenen mal ve hizmetlerin bir kesinti olayı sonrası tekrar sunulabilmesi için gerekli olan, kaynakların, iç ve dış bağımlılıkların, alternatif iş gerçekleştirme yöntemlerinin belirlenmesine yönelik yapılan kapsamlı bir analiz çalışmasıdır.
ISO 22301 neyi ifade eder?
ISO 22301 neyi ifade eder?
ISO 22301 Standardı, kuruluşların iş sürekliliğini sağlamaları için gerekli planları oluşturmaları, uygulamaları, işletmeleri, izlemeleri, incelemeleri, sürdürmeleri, korumaları ve riskleri azaltmak için hazırlanmaları, yıkıcı olaylardan kurtarmak için belgelenmiş bir yönetim sistemini geliştirmek için gereksinimleri …
Iş sürekliliği amacı nedir?
Iş sürekliliği amacı nedir?
İş sürekliliği, ISO 22301 standardında "bir organizasyonun ürün ve servislerini kesinti olayı sonrasında kabul edilebilir seviyede sürdürebilme kapasitesidir." şeklinde tanımlanmaktadır. Bu sistemin temel amacı işletmenin olağan üstü bir durum karşısında gerekecek müdahale kapasitesini oluşturmaktır.
Iş sürekliliğini kesintiye uğratan nedenler nelerdir?
İş kesintisi, işletmelerin faaliyetlerinde, önceden bilinmeyen, planlanmayan ama işletmeyi olumsuz yönde etkileyen tehlikeler yüzünden meydana gelen aksamalar demektir. Bu tehlikeler deprem, sel, fırtına gibi doğal olaylar veya yangın, ekonomik krizler ve benzeri olaylar yüzünden ortaya çıkabilir.
İş sürekliliği nedir?
İş Sürekliliği Nedir? İş Sürekliliği Organizasyon, Kurum ve kuruluşların değer yaratan faaliyetlerini, herhangi bir felaket, kriz ve afet durumunda önceden belirlenen seviyede yürütebilme becerisidir.
İş sürekliliği Yönetim Sistemi Nedir?
İş sürekliliği Yönetim Sistemi Nedir?
İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Nedir? İş Sürekliliği Yönetim Sistemi ISO 22301, BS 25999 standartları gibi uluslararası kabul görmüş yönetim sistemi standartlarının uygulanma prensiplerine verilen addır.
İş sürekliliği sistemi olan bir kuruluş, iş sürekliliği sistemi olmayan bir kuruluş?
İş sürekliliği sistemi olan bir kuruluş, iş sürekliliği sistemi olmayan bir kuruluş?
İş Sürekliliği sistemi olan bir kuruluş, olasılığı yüksek olan Deprem, Sel, Yangın, Teknolojik Donanım kaybı, yazılımın çökmesi vb. felaketlerle karşı karşıya kaldığı zaman krizi önceden oluşturduğu kriz yönetim planları, iş süreklilik planları doğrultusunda soğuk kanlılıkla geçiştirir.