- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İş programını kim yapar?
İş Programı Nedir? İş programını genel bir ifade ile işin sözleşmede belirtilen süre içerisinde tamamlanabilmesi için imalatların ne zaman yapılacağını gösteren ve yüklenici firma tarafından yapılması gereken bir çizelge, tablo olarak tanımlayabiliriz.
Hakediş dilekçesi ne zaman verilir?
Hakedişler; İş yeri teslim tarihinden itibaren (sözleşmede aksi belirtilmediyse) aylık olarak düzenlenir. Şu iş süreçleri gerçekleştirilir: Yüklenicinin gerçekleştirdiği imalatlar projesine uygun olarak ölçülerek miktarlar bulunur.
Fiyat farkı hesabı nasıl yapılır?
Yapım işlerinde fiyat farkı hesabı "F = An x B x ( Pn – 1 )" formülüne göre hesaplanır. An : Hakediş tutarı. Avans verilen işlerde avans tutarı hakediş tutarından düşürülerek An değeri bulunur. Fiyat farkı katsayısının (Pn) birden küçük olması halinde, (An) tutarından avans miktarı düşülmez.
İş yeri teslim tutanağını kim imzalar?
a) Ek-7'de gösterilen form-5'e uygun işyeri teslim tutanağını, yapı sahibi ve yapı müteahhidi veya yapı müteahhidi adına şantiye şefi ile birlikte imzalayarak üç iş günü içerisinde ilgili idarenin onayına sunar.
Hakediş kim tarafından hazırlanır?
inşaat sektöründe özellikle şantiyedeki konteynırlarda ikamet eden, işi gücü hakedişleri hazırlamak olan inşaat mühendisi.
Hakediş ne zaman yapılır?
Hakediş raporu, yüklenici veya vekili tarafından imzalanıp idareye verildiği tarihten başlamak üzere en geç otuz gün içinde onaylandıktan sonra otuz gün içinde tahakkuka bağlanır. Bu tarihten başlamak üzere sözleşmesinde farklı bir süre belirtilmemiş ise on beş gün içinde de ödeme yapılır."
Hakediş hazırlamak kimin görevi?
inşaat sektöründe özellikle şantiyedeki konteynırlarda ikamet eden, işi gücü hakedişleri hazırlamak olan inşaat mühendisi. hakediş mühendisi ismi, görevi gereği verilmiş olup, sektörün resmi bir terimi değildir.
Fiyat farkı faturası nasıl kesilir?
Fiyat farkı faturası oluştururken asıl faturaya atıfta bulunulur. Örneğin 50 bin TL'lik bir gıda faturası kesilmişse ve faturanın 10 bin TL eksik alındığı fark edilmişse 10 bin TL'lik fiyat farkı faturasında 50 bin TL'lik faturaya atıf yapılır.
Fiyat farkı faturası nasıl işlenir?
Fiyat farkı farkın ortaya çıktığı dönem itibariyle alıcı veya satıcı tarafından fatura edilir ve KDV'ye tabi tutulur. Fiyat farkları, ilgili mal veya hizmetin tabi olduğu oran üzerinden KDV hesabına konu edilir. Şayet farkın ilgili bulunduğu işlem KDV'den müstesna ise, fark da KDV'den müstesna edilir.
Yapı denetim sözleşmesini kim imzalar?
Mühendis veya mimar olmayan vârisler, istedikleri takdirde kendilerini kuruluşta temsil etmek üzere, yapı denetim kuruluşu ortağı olma şartlarını haiz bir mühendis veya mimar ile sözleşme imzalar ve bu durumu Yapı Denetim Komisyonuna bildirir.
Yer teslimini kim yapar?
Yükleniciye iş yerinin teslimi (yer teslimi), yapı denetim görevlisinin de bulunduğu komisyon tarafından yapılır. İhaleye esas proje ve mahal listesine göre çalışma yapılacak alanların yükleniciye gösterilmesi ve teslim edilmesi gereklidir.
Hakediş raporu kim tarafından onaylanır?
Hakediş raporu Yapım türüne göre ilgili sayfaları ve gerekli görülen diğer belgeler düzenlenerek yüklenici ve yapı denetim elemanlarınca imzalanır, yetkili makamca onaylanır.