Son Konular

Is basi egitimi kac saat olmali?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Iş başı eğitimi kaç saat olmalı?

İşe başlama eğitimleri, temel eğitimlerin gerçekleştirilmesine kadar geçen sürede çalışanın tehlike ve risklere karşı korunmasını sağlayacak nitelikte olmalı ve uygulamalı olarak verilmelidir. İşe başlama eğitimi her çalışan için en az iki saat olarak düzenlenir.

İŞKUR'dan işe girenlerin hakları nelerdir?

İŞKUR'dan işe girenlerin hakları nelerdir?
İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan kursiyer, günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada 6 gün ve 45 saat aşmayacak şekilde çalışabilir. Ayrıca kursiyerin 5 gün rapor hakkı ve kurs süresinin 'u kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır.

Işkurdan işe girince maaşı kim öder?

Işkurdan işe girince maaşı kim öder?
31.12.2018 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programını tamamlayan; 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük katılımcıların program sonrasında üç ay içinde işe alınması durumunda işe alan işverenler imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay, diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile SGK işveren …

Iş kazası sonrası eğitim kaç saat olmalı?

İş Kazası Sonrası İşe Dönüş Eğitimi Süresi İş kazası dönüş eğitimi süresi her çalışan için iki saat olup, bu eğitimde geçen süreler temel eğitim süresinden sayılmamaktadır.

Iş başı eğitim programı nedir?

Iş başı eğitim programı nedir?
İşbaşı eğitim programları; Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.

İŞKUR'dan işe girenler işten çıkarabilir mi?

İŞKUR'dan işe girenler işten çıkarabilir mi?
İşveren İŞKUR'a bildirmeden işçiyi programdan çıkaramaz. Fesih yani işverenin işçiyi işten çıkarma kararı İŞKUR tarafından uygun görülürse geçerlilik kazanır.

Işkurdan işe girdim maaşı ne zaman yatar?

Bu ödemeler ay sonu evraklarının İşkur' a zamanında iletilmesi ile ilgili olarak ayın 10′ u ve 20′ si arasında Halkbank'ta kursiyerler adına açılmış olan hesaplara yatırılmaktadır. İŞKUR eğitim programları kapsamında işe giren gençler, hak ediş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde maaşlarını alabiliyorlar.

Işkur SGK yapıyor mu?

Işkur SGK yapıyor mu?
Evet var: Personelin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile, genel sağlık sigortası primi İşkur tarafından ödeniyor. Ancak, kurs süresince emeklilik primi ödenmiyor.

İŞKUR kursuna gitmezsem ne olur?

İŞKUR kursuna gitmezsem ne olur?
İŞKUR'dan, meslek edindirme kursunu bırakan veya 3 iş teklifini kabul etmeyen işsizlere 24 ay yasağı. İŞKUR, meslek edindirme kurslarını yarım bırakan veya kursu tamamlamasına karşın 3 iş teklifini kabul etmeyen kursiyerlere '24 ay bize gelme' diyecek.

İş başı eğitimi konusunda paylaşılan bilgilere göre, işe başlama eğitiminin temel eğitimleri gerçekleştirilene kadar geçen sürede çalışanın tehlike ve risklere karşı korunmasını sağlayacak nitelikte olması gerekmektedir. Bu eğitim en az iki saat olarak düzenlenmelidir.

İŞKUR'dan işe girenlerin hakları arasında işbaşı eğitim programı kapsamında işe alınan kursiyerin günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada 6 gün ve 45 saat aşmayacak şekilde çalışabilmesi, 5 gün rapor hakkı ve kurs süresinin belirli bir oranında devamsızlık hakkı bulunması yer almaktadır.

İş kazası sonrası işe dönüş eğitimi süresi her çalışan için iki saat olup, bu süre temel eğitim süresinden sayılmamaktadır.

İşbaşı eğitim programları, Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimlerini uygulamada görmeleri ve çalışma ortamına uyumlarının sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.

İŞKUR'dan işe girenlerin işten çıkarılması durumunda işverenin İŞKUR'a bildirimde bulunması gerekmektedir. İşverenin işçiyi programdan çıkarma kararı İŞKUR tarafından uygun görüldüğünde geçerlilik kazanmaktadır.

İşkurdan işe girenlerin maaş ödemeleri genellikle ay sonunda Halkbank'ta kursiyerler adına açılmış olan hesaplara ayın 10'u ile 20'si arasında yatırılmaktadır. İŞKUR eğitim programları kapsamında işe giren gençler, hak ediş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde maaşlarını alabilmektedirler.

İŞKUR kursuna gitmeyen işsizlere yasal süreç doğrultusunda belirli cezalar uygulanmaktadır. Meslek edindirme kursunu bırakan veya 3 iş teklifini kabul etmeyen işsizlere belirli bir süre yasak getirilebilmektedir.

Beyan ile trafik cezasi odemek ne demek?

Hangi agac ile ates yakilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt