Modoratör
Efsanevi Üye
Irregular öğrenci nasıl Regular olur?
Yeterlilik sınavını geçip lisansa bu dönem başlamak istemeyenlerin okulu dondurmasına gerek olmayıp, ders seçimi yapmadıkları takdirde gelecek güz döneminde sistem otomatik olarak ders atayacaktır yani regular olacaklardır.
Irregularlık ne demek?
Irregular hepimizin bildiği gibi düzensiz demek. Yani lisansa bahar döneminde başlarsanız düzensiz öğrenci oluyorsunuz.
Çapraz ders ne demek?
Çapraz ders ne demek?
Çapraz öğretim taktiği nedir: bu taktik özellikle öğrencinin zorlandığı konuları iki öğretmenin farklı günlerde anlatarak öğrencinin anlama oranını %95 lere kadar çıkartıyor çünkü farklı öğretim yöntemlerini farklı iki öğretmen uyguluyor bu da öğrencinin çekinik olduğu konuda baskın durumuna getiriyor .
ITÜ de ders seçimi nasıl yapılır?
ITÜ de ders seçimi nasıl yapılır?
http://www.sis.itu.edu.tr/ den, sol taraftan "ÖBS Giriş" e tıklayın. Sistem boşta durunca sizi otomatik dışarı atacaktır, bunu engellemek için 2-3dk da bir sayfayı yenileyebilirsiniz. Sisteme girince: öğrenci servisi>kayıt menüsü>ders ekle-çıkar> dönem seçin (2020-2021 Güz öğretimi, zaten bir tane bu olur).
ITÜ 3 sınıf olmak için kaç kredi?
Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayanlar ikinci sınıf, en az 75 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf ve en az 110 krediyi tamamlayanlar dördüncü sınıf öğrencisi olarak tanımlanırlar.
ITU kac kredi alabilirim?
Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince; ağırlıklı genel not ortalaması 2.25 olan öğrenciler 25 kredi, ağırlıklı genel not ortalaması 3.00 olan öğrenciler ise 25 kredinin üzerinde kredi alabilirler.
Çapraz öğrenci ne demek?
Çapraz öğrenci ne demek?
Birinci sınıftan dersin kalırsa ikinci sınıfın sonuna kadar üçten ders alamıyordun. çapraza kalmak dönemlik kalmaktır, örnekle açıklanırsa 1.sınıfın 2.dönemi kalırsan olaylar şöyle gelişir.
ITÜ bir dönemde en fazla kaç kredi alınabilir?
ITÜ bir dönemde en fazla kaç kredi alınabilir?
Herhangi bir yarıyılda alınabilecek ders kredi miktarı ne kadar olmalıdır? Birinci yarıyıl öğrencileri ve ÇAP öğrencileri hariç olmak üzere, gözetim listesinde bulunmayan öğrencilerin, herhangi bir yarıyılda alabileceği derslerin kredi yükü en az 15 kredi, en çok 22 kredi olmak zorundadır.
ITÜ ders kaydı nereden yapılır?
ITÜ kaç kredi veriyor?
ITÜ kaç kredi ile mezun olunur?
ITÜ kaç kredi ile mezun olunur?
a) Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf, b) (Değişik:RG – 04/08/2019-30852) Öğretim planından en az 70 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf, öğrencisi olarak tanımlanırlar. c) Öğretim planından en az 110 krediyi tamamlayanlar ise dördüncü sınıf öğrencisi olarak tanımlanırlar.