T
theking
İrmik Tatlısı (Boylesi Başka Yerde Yok!) Tarifi İcin Malzemeler
*2 tane yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*23 cay bardağı irmik
*23 cay bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti icin:
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*23 damla limon
Suslemek icin:
*Hindistan cevizi
*Toz antep fıstığı
İrmik Tatlısı (Boylesi Başka Yerde Yok!) Tarifi Yapılışı
1
*Once şerbetimizi yapmakla başlayalım bir tencerenin icerisine suyu ve şekeri alıp kaynayana kadar bekleyelim
*Kaynayınca 5 dakika daha ocakta dursun 23 damla limon suyunu sıkın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın
*Bir karıştırma kabının icerisine once yumurta ve şekeri alıp iyice cırpalım
*Sonrada diğer butun malzemeleri icine ekleyip iyice cırpalım tepsimizin altını yağlayıp hamuru tepsinin icine dokelim
*180 derecelik fırında 2535 dakika pişirelim(ben iyice kızarmış sevdiğim icin 35 dk yapıyorum)
*Fırından fırına değişiklik olabilir dikkat edelim kek yanmasın fırından cıkardıktan sonra 510 dk bekleyelim ve ılık şerbeti uzerine dokelim
*Sonra dilediğiniz gibi dilimleyip dilediğiniz gibi susleyebilirsizin tatlı iyice soğumadan kesinlikle yemeyin midenize oturabilir iyice soğumasını bekleyin 34 saat dolapta beklesin
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun
*2 tane yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*23 cay bardağı irmik
*23 cay bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti icin:
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*23 damla limon
Suslemek icin:
*Hindistan cevizi
*Toz antep fıstığı
İrmik Tatlısı (Boylesi Başka Yerde Yok!) Tarifi Yapılışı
1
*Once şerbetimizi yapmakla başlayalım bir tencerenin icerisine suyu ve şekeri alıp kaynayana kadar bekleyelim
*Kaynayınca 5 dakika daha ocakta dursun 23 damla limon suyunu sıkın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın
*Bir karıştırma kabının icerisine once yumurta ve şekeri alıp iyice cırpalım
*Sonrada diğer butun malzemeleri icine ekleyip iyice cırpalım tepsimizin altını yağlayıp hamuru tepsinin icine dokelim
*180 derecelik fırında 2535 dakika pişirelim(ben iyice kızarmış sevdiğim icin 35 dk yapıyorum)
*Fırından fırına değişiklik olabilir dikkat edelim kek yanmasın fırından cıkardıktan sonra 510 dk bekleyelim ve ılık şerbeti uzerine dokelim
*Sonra dilediğiniz gibi dilimleyip dilediğiniz gibi susleyebilirsizin tatlı iyice soğumadan kesinlikle yemeyin midenize oturabilir iyice soğumasını bekleyin 34 saat dolapta beklesin
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun