- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İnternet temelli eğitim nedir?
İnternet olanaklarının kullanılmasıyla verilen eğitime internet yoluyla eğitim ya da internete dayalı eğitim denilmektedir. İnternet yoluyla eğitim, geleneksel sınıflarda çoğunlukla yetersiz olan etkileşime de katkı getiren bir uygulamadır.
İnternet üzerinden eğitim nasıl verilir?
5 Adımda Online Eğitim Nasıl Verilir?
- Adım: Katılımcı ve İçerik Analizi Yapın. Online eğitim vermek istediğiniz konuları analiz etmekle başlayın.
- 2. Adım: Platform Belirleyin.
- 3. Adım: İçerik Geliştirin.
- Adım: İçeriklerinizi Sisteme Aktarın.
İnternet temelli eğitim nasıl başlamıştır?
Ülkemizde ilk uzaktan eğitim, 1956 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsünde başlamıştır. Banka çalışanlarına eğitim verip sertifika kazanmayı hedefleyen bu çalışmanın başarılı olmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı Mektupla Öğretim Merkezi'ni kurmuştur.
İnternet Destekli eğitim Nedir?
İnternet Destekli Öğretim ("İDÖ"); uzaktan eğitimin bir çeşidi olup, ders materyalinin öğrenciye aktarılmasında internet teknolojilerinin kullanıldığı en yeni öğretim sistemidir. Bu öğretim sisteminde, öğretim üyesi ile öğrenciler arasında bir iletişim yolu kurulur.
Online eğitim vermek için ne gerekli?
Online özel ders verebilmek için tüm öğretmenlerin ihtiyacı olan ekipmanlar şu şekilde sıralanabilir;
Online eğitimin avantajları nelerdir?
Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında eğitim almasına olanak sağlar. Çağdaş, gelişmiş ve interaktif araçlarla eğitim verilir. Ders materyallerine sınırsız erişim imkânı sağlar. Geleneksel eğitim modeliyle ortaya çıkan ulaşım, beslenme vs masrafları ortadan kaldırır.
Uzaktan eğitimi verimli hale getirmek için ne yapılabilir?
UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİ İÇİN FAYDALI İPUÇLARI
- Öncelikle kendinize derslerinizi dinlemek ve çalışmalarınızı yapmak için özel bir yer belirleyin.
- Çalışma alanınızdan dikkatinizi dağıtacak her türlü gereksiz eşyayı çıkartın.
- Yatağımız, ders çalışmak ve online dersleri izlemek için uygun bir yer değildir.
Çevrimiçi sınav Sistemi Nasıl Yapılır?
Çevrimiçi sınav, internet aracılığıyla Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) kullanarak gözetimsiz olarak gerçekleştirilen sınavlardır. Çevrimiçi sınav oluşturmadan önce Soru Bankası bağlantısı aracılığıyla sisteme sorular girilmelidir. Sistemde oluşturulacak sınavlara soru eklemek için soru bankası kullanılmaktadır.