- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Insan sermayesi kurami nedir?
İnsan sermayesi kavramı, insanların eğitim, yetiştirme veya diğer etkinlikler aracılığıyla kendilerine yatırım yapabilecekleri ve böylece yaşam boyu kazançlarını artırarak gelecekteki gelirlerini yükseltebilecekleri savına dayanır.
Müşteri sermayesi nedir?
Müşteri sermayesi bir kuruluşun iş yaptığı insanlarla olan ilişkilerinin değeridir. Müşteri sermayesi, insan ve yapısal sermayeye bağlı entelektüel varlıklara göre daha kolay ölçülebilir ve sayılabilir (Stewart, 2000, s.123).
Kariyer sermayesi nedir?
Kariyer sermaye- si kişilerin bilgi, beceri ve tutumlarını kapsayan, örgüte katma değer sağlayan ve kişilerin ve örgütlerin başarılı olmasını destekleyen kişiler yetkinlikler olarak tanımla- nabilir (Arthur, Claman ve DeFillippi, 1995; Beheshti- far, 2011).
Insan sermayesi unsurları nelerdir?
İnsan sermayesi, işletme çalışanlarının teknik bilgilerini, içlerindeki beceri ve yeteneklerini, maddi olmayan unsurları içermektedir. İnsan sermayesi, işletme çalışanlarının tecrübe, bilgi ve hünerlerini ifade etmektedir. Bu özellikler örgüt üyelerinin ayrılmaz parçasıdır.
Eleme kuramı nedir?
Eleme hipotezine göre, eğitim sisteminin ekonomik amacı insanları farklı verimlilik düzeylerine göre tanımlamaktır. Eğitim bireyleri yeteneklerine göre sınıflandıran ve bu yetenekleri eğitim belgeleri ile etiketleyen bir mekanizmadır.
Yapısal Sermaye nedir?
3.2 Yapısal Sermaye Yapısal sermaye, işletmenin müşterileri için mal üretmesi ve teslim etmesini mümkün kılan strateji, yapı, sistem ve süreçlerin toplamı olarak tanımlanır.
Entelektüel sermaye ne demek?
Bu tanıma göre entelektüel sermaye: "Zenginlik yaratmak üzere kullanıma sokulabilen entelektüel malzemedir. Yani bilgi, enformasyon, entelektüel mülkiyet ve deneyimdir." sermayesinin nasıl yönetildiğine bağlıdır. Entelektüel sermaye, şirket bilançosunda görünmeyen, şirketin "saklı" varlıklarının bir toplamıdır.
Beşeri sermaye yatırımı nedir?
Beşeri sermaye kavramı, geniş anlamda bireylerin üretkenliğini arttıracak tüm nitelikleri içerecek şekilde ekonomik faaliyetlerle ilgili olarak bireylerin sahip olduğu bilgi, beceri ve diğer nitelikleri kapsamaktadır (Yumuşak ve Bilen 2000).
Insan sermayesi yönetimi nedir?
İnsan Sermayesi Yönetimi, insan yönetimine sistemsel bir yaklaşımdır. HCM, işgücünü edinme, tutma, ölçme, yönetme ve kullanma disiplinidir. Kısacası, çalışanları sadece genel giderlerden ziyade bir varlık olarak ele almakla ilgilidir ve çalışanların işteki etkinliklerini anlamalarına yardımcı olur.
İnsan sermayesi nedir kısa tanım?
En temel anlamıyla, "insan sermayesi", bir kuruluş için çalışan veya bir kuruluş için çalışmak üzere kalifiye olan kişiler grubunu, "işgücü" anlamına gelir.