- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İnşaat şirketi nedir?
İnşaat işletmeleri, bir gerçek kişi tarafından kurulabileceği gibi, bir şirket olarak da kurulabiliyor. Tek bir kimse tarafından kurulan inşaat firması, "Şahıs işletmesi" olarak nitelendiriliyor. Ancak genellikle inşaat işletmelerinin çoğu limited veya anonim şirket olarak kuruluyor.
İnşaat sektörü hangi sektörleri etkiler?
Sektörün yoğun etkileşim içinde olduğu alt sektörleri de şu şekilde sıralamak mümkündür: Yurtiçi müteahhitlik hizmetleri ve belgelendirme, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, teknik müşavirlik hizmetleri, gayrimenkul, finans, iş ve inşaat makineleri, inşaat malzemeleri sanayisi.
Bir inşaat nasıl yapılır?
İnşaat Yapım Aşamaları – İnşaat Nasıl Yapılır?
- 1- Hafriyat Aplikasyonu:
- 2- Hafriyat:
- 3- Hafriyatın nakliyesi:
- 4- Temel altı mıcır ve drenaj işleri:
- 5- Mıcır tesviyesi ve temel altı grobeton:
- 6- Radye temel altı izolasyon hazırlıkları:
- 7- Temel altı bohçalama yalıtım ve koruma betonu:
Yapı şirketi ne iş yapar?
Yapı denetim kuruluşu, bir inşaatın başlangıcından bitimine kadarki süreçte arsa sahibi adına inşa faaliyetlerini ve dolayısıyla müteahhiti denetleyen kuruluşlardır. Özel kişilere ait bir yapının imar planına, fen/sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun kalitede yapılması için proje ve denetimini sağlar.
İnşaat sektörü de kapanıyor mu?
İçişleri Bakanlığı, Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi'ni, 81 il valiliğine gönderdi. Genelgede, Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde, üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar da yer aldı.
Yapı çeşitleri kaça ayrılır?
İbadet yapıları ( camiler, kiliseler, sinagoglar gibi…) Ticaret yapıları ( iş hanları, alışveriş merkezleri, marketler gibi…) Sosyal yapılar ( tiyatrolar, sinemalar gibi..) Eğitim yapıları (okullar, kütüphaneler, kreşler gibi…)
1. sınıf inşaat, kalite anlamında lüks inşaattan sonra geliyor. Bu tür inşaatlarda tavan püskürtme sıvalı oluyor. 1 veya 2 odası ahşap kaplama veya düz alçı sıvalı olabiliyor. Dış duvarlar – Tabii (troverten vb.) ve suni taş, kaliteli ahşap ve metal kaplamalı.