Son Konular

Insaat sektoru kisitlamadan muaf mi?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

İnşaat sektörü kısıtlamadan muaf mı?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınlayacağı genelgeyle birlikte belli oldu. Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar kısıtlamadan muaf olacak.

Sokağa çıkma yasağında inşaat işçileri çalışabilir mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar, sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak.

İnşaat işçisi yasaktan muaf mı?

İnşaat işçisi yasaktan muaf mı?
İNŞAAT İŞÇİLERİ YASAKTAN MUAF MI? İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan yerler ve kişilerin listesinde inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanların kısıtlamadan muaf olacağı duyuruldu.

İnşaat sektörü kapanmadan muaf mı?

Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar ise yasaklardan muaf olacak. "' dedi. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

Şantiye Şefleri sokağa çıkma yasağından muaf mı?

Bu kapsamda inşaat faaliyetleri kapsamına giren şantiyelerde çalışan inşaat mühendisi, harita mühendisi, tekniker, inşaat işçisi, şantiye şefi ve müteahhit gibi belirlenen inşaat sahası içerisinde çalışan kişilere sokağa çıkma yasağından muafiyet hakkı tanınmış oldu.

İnşaat yasağı var mı?

İnşaat yasağı var mı?
Önceki yıllarda yapımına başlanmış ve pandemi sebebiyle taahhüt tarihleri uzayan ve işleri aksayan inşaat faaliyetlerini korumak için yasak; bu sene itibariyle 1 ay uzatılarak 15.06.2021 tarihinde başlamıştır. Yasağın bitiş tarihi ise geçmiş yıllara paralel olarak halen 15 Ekim 2021'dir.

İnşaat yasağı ne zaman başlar 2021?

İnşaat sektoru tam kapanmaya dahil mi?

İNŞAAT SEKTÖRÜ KAPANMAYA DAHİL Mİ? Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi kapsamında, "üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar" da yer alıyor. Buna göre, inşaat sektörü de tam kapanmada muafiyeti bulunan sektörler arasında yer alıyor.

Yeni yasaktan kimler muaf?

Yeni yasaktan kimler muaf?
Tam kapanma kapsamında sokağa çıkma yasağı 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar devam edecek. Muaf listesinde yer alanlar, gerekli belgeleri bulundurarak işyerlerine gidebilecekler. Muaf olanlar arasında eczaneler, benzin istasyonları, fırınlar, kargo, su, gazete, oteller gibi kişi ve işyerleri bulunuyor.

Pazar günü inşaat çalışması olur mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Çalışma Dairesinin yaptığı açıklamalara göre; zorunlu hallerin dışında Pazar günü inşaat yapılması yasak olup, Pazar günleri inşaat çalışmalarına devam…

Emlak ofisleri yasaktan muaf mı?

Emlak ofisleri tam kapanmada açık mı? Covid-19 tedbirleri kapsamında 17 günlük kısıtlamada emlak sektörüne herhangi bir muafiyet tanınmıyor.

Evet, İçişleri Bakanlığı'nın genelgelerine göre inşaat sektörü kısıtlamalardan muaf tutulmuştur. Üretim ve imalat tesisleri ile birlikte inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulmuştur. Yani inşaat işçileri, şantiye şefleri, mühendisler ve diğer inşaat sektöründe çalışan kişiler sokağa çıkma yasaklarından muafiyet hakkına sahiptir.

İnşaat faaliyetleri, içişleri bakanlığının belirttiği listelerde kısıtlamalardan muaf tutulan alanlar arasında yer almaktadır. Bu durum inşaat işçilerinin, mühendislerin ve diğer inşaat sektörü çalışanlarının yasaklardan muaf olmasını sağlamaktadır.

Sokağa çıkma yasaklarında inşaat işçilerinin çalışabilmesi için belirli kurallar ve belgeler geçerli olabilir. Yeni yasaktan muaf olan kişiler arasında belirli sektörlerde çalışanlar bulunmaktadır. Bu kişiler belirli belgelerle çalışma yerlerine gidebilmektedir.

Öte yandan, Pazar günleri inşaat çalışmaları genellikle zorunlu haller haricinde yasaklanmıştır. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirli düzenlemeler yapılmaktadır.

Ancak, emlak ofisleri tam kapanma dönemlerinde genellikle kısıtlamalardan etkilenmekte ve muafiyet tanınmamaktadır. Covid-19 tedbirleri kapsamında emlak sektörü genellikle kısıtlamaların etkisi altında olabilmektedir.

Bir sirket nasil halka acik hale gelir?

Pages geri alma nasil yapilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt