- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İnşaat Is sendikası hangi konfederasyona bağlı?
Bu yüzden Konfederasyonumuzun adı HAK-İŞ'tir.
Hangi sendikalar var?
EĞİTİM-BİR-SEN.
İnşaat firmaları çalışacak mı?
İnşaat firmaları çalışacak mı?
Genelgede, Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde, üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar da yer aldı. Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar yasaktan muaf tutuldu.
Sendikalar hangi kuruma bağlıdır?
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı | İşçi – İşveren Sendikaları ve Bağlı Oldukları Konfederasyonların Tüzükleri.
Tes iş nereye bağlı?
Diğer tüm konfederasyonların ve bağımsızların toplamından daha yüksek sayıda üyesi ile Türkiye'nin en büyük işçi örgütüdür. TES-İŞ, yüzde 24.45 olan örgütlenme oranı ile TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar arasındaki birinciliğini korumaktadır.
Türk iş sendikası kime yakın?
Türk iş sendikası kime yakın?
Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı.
İnşaat sektörü sokağa çıkma yasağından muaf mı?
Genelgede, Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde, üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar da yer aldı.
Sendika konfederasyonun kurulmasının temel koşulları nelerdir?
Herkes öngördüğü alanda sendika kurabilir. Sendikalar, Türkiye çapında faaliyette bulunmak üzere, önceden izin alınmaksızın kurulabilir. İşçi ve işveren sendikaları işkolu esasına göre kurulurlar. Konfederasyon kurulabilmesi, kurucu sendikaların tüzüklerine göre, bu konuda yetkili organın karar almasına bağlıdır.
Sendikacı nasıl olunur?
Sendikacı nasıl olunur?
"Sendika üyelik başvurusu, işçi tarafından e-Devlet kapısı üzerinden yapılır. Üyelik bildirimi elektronik ortamda eş zamanlı olarak Bakanlığa ve sendikaya ulaşır. Üyelik, yetkili organın e-Devlet kapısı üzerinden otuz gün içerisinde başvuruyu kabulü ile kazanılır.
Tes iş açılımı nedir?
Böylelikle federasyon, "milli tip" sendikaya dönüşerek "Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası" (kısaca TES-İŞ) adını aldı.
Tes is nedir?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan tamamlayıcı emeklilik sigortası sistemiyle (TES), hem kıdem tazminatında kazanılmış mevcut hakların korunması hem de ilave emeklilik desteği sağlanması amaçlanıyor.
Tisk kime yakin?
Tisk kime yakin?
TİSK, ulusal düzeyde sosyal taraf olarak üçlü temsil esasının geçerli olduğu tüm platformlarda, işveren kesimlerini temsil eder. Ulusal düzeyde Ekonomik ve Sosyal Konsey, Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma Meclisi, Türkiye İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, TBMM'nin ilgili komisyonlarında yer alır.