- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Inheritance nedir Swift?
Inheritance Nedir? Inheritance kelime anlamı olarak miras demektir. Inheritance bir sınıfın, başka sınıftan miras almasıdır. Miras alan sınıfa subclass, miras alınan sınıfa ise superclass denir.
Destructors C++ nedir?
Destructor(Yıkıcı veya Yok edici) olarak adlandırılan fonksiyonlar ise,constructor fonksiyonunun yaptıgı işin tersini yaparlar,yani gorevi biten nesneyi yok ederler.Bir sınıfın(class) uyesi olan bir degisken(orn:string tipli) gorevini noktaladigi durumda ~destructor() fonksiyonu otomatik cagrilarak,uzerinde calistigi …
Pythonda kalıtım nedir?
OOP'ta ilk özelliğimiz olan Inheritance "Kalıtım" anlamına gelmektedir. Biz, programlama yaparken birden fazla class kullanabiliriz. Yazmış olduğumuz bir class'a ait özellikleri başka bir class'ta kullanmak istediğimizde bu özellikleri kalıtım yoluyla almaktayız. Bu işleme miras almak da denilmektedir.
Constructors C++ nedir?
Yapıcı Fonksiyon (Constructor) Constructor fonksiyonu, nesne oluşturulduğunda ilk çalışacak fonksiyondur. Class ile aynı isimde olmak zorundadır. Constructor herhangi bir tipte değildir.
Destructor kısaca constructor'ın tam tersidir.Constructor için bir nesnenin instance'ı alınırken Ram'de ki Heap bölümünde yer ayırmadan önce çağrılan metod diyebiliriz. Destructor tam bu nesne ram'den silinmeden önce çağrılan metod dur.
Python class ne işe yarar?
Sınıf (Class): Sınıfın herhangi bir nesnesini karakterize eden bir özellik kümesi tanımlayan bir nesne için kullanıcı tanımlı bir prototiptir. Sınıf özellikleri üyelere, değişkenlere ve metotlara sahiptir.
Nesne tabanlı programlama için kalıtım nedir?
Nesne Yönelimli Programlama dillerinde kalıtım olgusu, bir sınıfta (class) tanımlanmış değişkenlerin ve/veya metotların (fonksiyon, procedure) yeniden tanımlanmasına gerek olmaksızın yeni bir sınıfa taşınabilmesidir. Bunun için yapılan iş, bir sınıftan bir alt-sınıf (subclass) türetmektir.
Constructors ne işe yarar?
Sınıflarda yer alan alanlara ilk değer atamak için kullanılmaktadır. Sınıftan bir nesne oluşturulduğunda çalıştırılmak istenildiği durumlarda kullanılmaktadır. Bilindiği üzere, nesneler sınıfların canlandırılmış halidir.