Son Konular

ingilizce bağlaçlar konu anlatımı

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
ingilizce bağlaçlar conjunctions
ingilizce dilbilgisi
ingilizce zaman bağlaçları
ingilizce bağlaçlar listesi
ingilizcede kullanılan bağlaçlar
Bağlaçlar Conjunctions
Birleşme anlamına gelen "junction kelimesinden gelen baçlarlar 7 kelime grubundan bir tanesini oluştururlar Bağlaçları kelimeleri, sözcük gruplarını ve cümlecikleri ve cümleleri birbirine bağlantı kurmak için kullanırız
Başarılı ve zekisin – You are successful and clever
İyi bir baba ve duyarlı bir eşti – He was a good father and a sensitive husband
Onu görürsen lütfen bunu açıkla If you see her, please explain this
Raporu tamamladım ve daha sonra gönderdim I completed the report and then sent it
Bağlaç Çeşitleri:
Bağlaçlar temel olarak üç gruba ayrılır: Eşgüdüm Bağlaçlar (Coordinators), Alt cümle Bağlaçları (Subordinators), Cümleleri bağlayan Bağlaçlar ( Sentence Connectors)
1 Eşgüdüm Bağlaçlar – Coordinators: İki egemen cümleyi tek bir cümlede birleştirme için kullanılırlar Bu bağlaçlardan önce virgül kullanılabilir
AND: ve
The teacher is explaining, and the students are listening – Hoca açıklıyor ve öğrenciler dinliyor
BUT: fakat
You needn 't write each detail, but you should write the important ones – Her bir detayı yazman gerekmez ama kayda değer olanları yazman gerekir
SO: bu yüzden, bu nedenle, dolayısıyla
He didn 't know a foreign language, so the company didn 't accept him – Tanıdık Olmayan dil bilmiyordu bu yüzden şirket onu kabul etmedi
OR: ya da, yahut
We must study, or we will forget – Çalışmalıyız yahut unutacağız
YET: ama, yine de
The sun has been shining for hours, yet the ground is still wet – Saatlerdir güneş parıldıyor gerçi zemin ıslak
FOR: den, dığı için
He gave up climbing beygir 200 metres, for he didn 't have the necessary equipment – Gerekli malzemesi olmadığı için 200 metrede tırmanmayı bıraktı *

Bağlaçlar, İngilizce dilbilgisinde önemli bir konudur ve cümleleri birbirine bağlamak için kullanılırlar. Bağlaçlar genellikle kelime gruplarını, sözcük gruplarını, cümlecikleri veya cümleleri bir araya getirir. Örnek cümlelerde de görebileceğiniz gibi bağlaçlar, iki cümleyi birleştirmek veya bir cümle içinde farklı unsurları belirtmek için kullanılabilir.

Bağlaçlar genel olarak üç grupta incelenir:
1. Eşgüdüm Bağlaçları (Coordinators): İki bağımsız cümleyi birleştirmek için kullanılır ve virgülle birbirinden ayrılabilirler. Örnek olarak "and" (ve), "but" (ama), "so" (bu yüzden), "or" (ya da), "yet" (ama, yine de), "for" (den, dığı için) gibi bağlaçlar eşgüdüm bağlaçlarıdır.

2. Alt Cümle Bağlaçları (Subordinators): Bir ana cümleyi (bağımlı cümle) bir alt cümle ile bağlamak için kullanılır. Örnek olarak "when" (olduğunda), "although" (olsa da), "because" (çünkü), "while" (iken) gibi bağlaçlar alt cümle bağlaçlarıdır.

3. Cümleleri Bağlayan Bağlaçlar (Sentence Connectors): Daha geniş bağlamda cümleleri bir araya getirmek için kullanılır. Örnek olarak "however" (ancak), "meanwhile" (bu arada), "therefore" (bu nedenle), "furthermore" (dahası) gibi bağlaçlar cümleleri bağlayan bağlaçlardır.

Bağlaçlar, cümle yapısını zenginleştirir ve cümlenin anlamını daha net bir şekilde ifade etmemizi sağlar. İngilizce dilinde kullanılan bağlaçların doğru ve etkili bir şekilde kullanılması yazılı ve sözlü iletişimde daha doğru ifadeler kullanmamıza yardımcı olur. Bu nedenle bağlaçları öğrenmek ve doğru kullanmak dil becerilerimizi geliştirmemize yardımcı olacaktır. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Başka bir konuda yardımcı olabilirsem, lütfen belirtin.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

İngilizce Yardımcı Fiiller

İngilizce Basit Soru Kelimeleri

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt