Son Konular

Indirdigim altyaziyi filme nasil eklenir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Indirdiğim altyazıyı filme nasıl eklenir?

Medya oynatıcısını yükledikten sonra açın. "Altyazı > Altyazı Dosyasını Ekle" yolunu takip ederek indirdiğiniz alt yazıyı yükleyin. Pratik yöntem isterseniz alt yazı dosyasını doğrudan medya oynatıcısına sürükleyip bırakabilirsiniz.

Altyazıyı nasıl ayarlayabilirim?

Altyazıyı nasıl ayarlayabilirim?
TV'lerde ve oyun konsollarında altyazı ayarları
- Oynattığınız videoyu duraklatın.
- Altyazılar'a dokunun.
- Altyazı dilini seçin.
- Altyazı stili'ni seçin.
- Özelleştirmek istediğiniz ayarları seçin. Yazı tipini ve görünümünü değiştirebilirsiniz. Ayrıca altyazıların görüntüleneceği arka planı ve pencereyi de değiştirebilirsiniz.

Altyazıda nokta olur mu?

Noktalama İşaretleri Her Metni Anlamlı Kılan Tek Unsurdur Üç nokta bitmeyen cümlelerin sonunda kullanılır. Bu sayede karakterin konuşmasının kesilmesi halinde, konuşmasında tereddüt yaşadığı anlarda veya kekelemesi, yalan söylemesi, açıklama yapamaması gibi anlarda üç noktayla bu durum belirtilmiş olur.

Alt yazılı video nasıl yapılır?

Alt yazılı video nasıl yapılır?
Altyazı oluşturma
- YouTube Studio'da oturum açın.
- Sol taraftaki menüden Altyazılar'ı seçin.
- Düzenlemek istediğiniz videoyu tıklayın.
- DİL EKLE'yi tıklayıp istediğiniz dili seçin.
- Altyazıların altından EKLE'yi tıklayın.

SRT uzantılı dosyalar nasıl açılır?

Yöntem #1: Metin biçiminde SRT dosyası açma:
- Adım #1: Açmak istediğiniz SRT dosyası üzerinde sağa tıklayın.
- Adım #2: Birlikte Aç seçeneğine tıklayın.
- Adım #3: Not Defteri uygulamasını seçin.
- Adım #4: SRT dosyası metin biçiminde açılacak.
- Adım #5: Dilerseniz düzenleme yapabilirsiniz.

Bir filme altyazı nasıl gömülür?

Bir filme altyazı nasıl gömülür?
Yöntem #1: Handbreak ile videoya altyazı ekleme:
- Adım 1: Buradan Handbreak programını indirin ve kurulumu tamamlayın.
- Adım 2: Programı açın ve File seçeneğine tıklayın.
- Adım 3: Altyazı eklemek istediğiniz videoyu program üzerinden açın.
- Adım 4: Subtitles sekmesine tıklayın.
- Adım 5: Import Subtitles sekmesine tıklayın.

YouTube'de alt yazı nasıl kapatılır?

Altyazıları açma veya kapatma
- İzlemek istediğiniz videoya gidin.
- Altyazı varsa video oynatıcının sağ alt köşesinde simgesini görürsünüz.
- Altyazıları açmak için simgesini tıklayın.
- Altyazıları kapatmak için simgesini tekrar tıklayın.

Dizi film çevirisi nasıl yapılır?

Dizi film çevirisi nasıl yapılır?
Dizi çevirmenliği yapılırken film, video, belgesel gibi kaynak metinlerin hedef metne çevirisi sırasında olduğu gibi alt yazı çevirisi yapılır. Alt yazı çevirisi doğrudan kelime bazlı yapılmamalı ve alt yazının ait olduğu dizinin ya da filmin geneline uygun olacak şekilde bir çeviriye imza atılmalıdır.

Altyazı çevirisi nedir?

Alt yazı çevirmenliği genellikle dizi, belgesel, televizyon programları ve uzun ya da kısa metrajlı filmlerde geçen diyalogların yazıya dökülmesi ve hedef dile çevrilmesi konularında çalışan çevirmenlik dalıdır.

YouTube videoları nasıl çevrilir?

YouTube videoları nasıl çevrilir?
Video dilini değiştirme
- YouTube Studio'da oturum açın.
- Soldaki menüden İçerik'i seçin.
- Bir videonun küçük resmini tıklayın.
- Sayfanın alt kısmındaki DAHA FAZLA GÖSTER'i tıklayın.
- Video dili bölümünden videonun dilini seçin ve Kaydet'i tıklayın.

Bilgisayarda Altyazı nasıl açılır?

İzlemek istediğiniz videoya gidin. Altyazı varsa video oynatıcının sağ alt köşesinde simgesini görürsünüz. Altyazıları açmak için simgesini tıklayın. Altyazıları kapatmak için simgesini tekrar tıklayın.

SRT file ne demek?

SRT file ne demek?
STR uzantılı dosyalar, SubRip dosyası olarak kaydedilen bir altyazı dosyasıdır. Bu dosya biçimi DivX ve DVD gibi çeşitli video formatları tarafından desteklenir.

SRT dosyası filme nasıl eklenir?

SRT dosyası eklemek için:
- SRT dosyasını, izlemek istediğiniz videoyla aynı video kitaplığı klasörüne kopyalayın. Örneğin, videolarınız Videolar klasöründe yer alıyorsa (Kitaplıklar klasörünün içinde yer alıyorsa), SRT dosyasının da orada yer alıyor olması gerekir.
- SRT adının videonun adıyla eş olduğundan emin olun.

Telefonda filme altyazı nasıl eklenir?

Telefonda filme altyazı nasıl eklenir?
Android'de Bir Filme Manuel Olarak Altyazı Ekleme
- Altyazı indirdikten sonra, bir dosya gezgini kullanarak akıllı telefonunuzda bulun ve çıkarın.
- Şimdi, VLC'yi açın ve sol alt köşedeki "oynatıcı" simgesine dokunun ve "Altyazı dosyası seç"i seçin.
- Şimdi, SRT dosyasını sakladığınız klasöre gidin ve onu seçin.

Altyazı dosyalarını filme eklemek oldukça kolay bir işlemdir. İndirdiğiniz altyazı dosyasını filmle aynı klasöre kopyalamanız yeterli olacaktır. Daha sonra medya oynatıcınızı açarak altyazı dosyasını yükleyebilirsiniz.

Altyazıyı ayarlamak isterseniz, altyazı dilini seçebileceğiniz gibi altyazı stili, yazı tipi ve görünümünü değiştirebileceğiniz özelleştirme seçenekleri mevcuttur. TV'lerde ve oyun konsollarında genellikle altyazıyı ayarlayabilmek için oynatılan videoyu duraklatarak altyazı seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

Altyazılarda noktalama işaretlerinin olması gerektiğini belirtmek gerekirse, noktalama işaretleri metni anlamlı kılan önemli unsurlardandır. Özellikle üç nokta bitmeyen cümlelerin sonunda kullanılarak konuşmanın kesildiğini, tereddüt yaşandığını veya belirli duyguların ifade edildiğini belirtir.

Alt yazılı video oluşturmak istiyorsanız, YouTube Studio gibi platformlarda oturum açarak videoya altyazı ekleyebilirsiniz. Altyazı eklemenin yanı sıra video dilini değiştirmek veya eklemek istediğiniz dili seçmek de mümkündür.

SRT uzantılı dosyaları açmak için metin biçiminde SRT dosyasını not defteri uygulaması ile açabilir ve düzenleme yapabilirsiniz. Aynı şekilde SRT dosyasını filme eklemek isterseniz, SRT dosyasını izlemek istediğiniz video dosyasıyla aynı klasöre kopyalayarak isimlerini eşleştirmeniz gerekmektedir.

Özetlemek gerekirse, altyazıları filme eklemek, ayarlamak, oluşturmak ve açmak oldukça basit işlemlerdir. İndirdiğiniz altyazı dosyasını doğru şekilde medya oynatıcınıza yükleyerek istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar!

Hayvanat bahcesinde hangi hayvanlar yasiyor?

Como borrar la cache de mi celular Android?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt