Editör
Efsanevi Üye
Imtina etmiyorum ne demek?
İmtina bir şeyi yapmaktan kaçınma, yapmama, sakınma, çekinme. Kelime ile ilgili cümleler: Doğruluktan ve mücadele etmekten bir an bile imtina etmeyeceğiz… Şu anlamda ki; hürriyet kişiye tanınmış olan "yapmak" veya "imtina etmek" melekesidir… Ve davet olunduklarında şahitler şehadetlerinden imtina etmesinler.
Sakınmak ne anlama gelir?
Sakınmak kelimesi Türk Dil Kurumu tarafından bir şeyi yapmaktan kaçınmak anlamında kullanılmaktadır. Sakınmak kelimesi bu anlamının dışında olması muhtemel olan bir kötülüğe karşı önlemler almak, kendini korumak anlamında ifade edilmektedir.
Mümteni ne anlama gelir?
Mümteni ne anlama gelir?
Mümteni kelimesi Türkçe'de "imtina eden, kaçınan" anlamına gelir.
Imtina etmek ne demek hukuk?
hukuk literatüründe kullanımına sıklıkla rastlanır. Örneğin; Tebligat Kanunu tebellüğden imtina halini düzenlemiştir. Posta memurunu tebliğ edeceği belgeyi almak istememek, çekince göstermek anlamına gelir… kaçınma, sakınma, geri durma.
Imzadan imtina etmek ne anlama gelir?
içeriğine itiraz edilen belgelerde imza atmaktan kaçınmaktır. imzadan imtina edilen durumlarda, belgenin altına, neden imzadan imtina edildiğine ilişkin itirazi kayıt düşülmesi faydalıdır. imza atmama hakkıdır.
Tebellüğden imtina etmek ne demek?
Tebellüğden imtina etmek ne demek?
Tebellüğden imtina; muhatabın işyeri veya yerleşim yeri adresinde bulunmasına ve tebliğe çıkan memuru kapıyı açmasına rağmen gönderilen tebliğ evrakını almak istememesi durumunu ifade eder.
Allah'tan sakının ne demek?
Kur'an'da ve hadislerde takvâ bazan sözlük anlamında, bazan da "Allah'ın emirlerine uyup yasaklarından kaçınarak azabından korunma" anlamında kullanılır. Genellikle peygamberler ümmetlerine, "Allah'tan sakının ve bana itaat edin" diye hitap etmiştir (eş-Şuarâ 26/108, 179).
Kıskanmak ne anlama gelir?
Kıskandı ne demek? Herhangi bir bakımdan kendinden üstün gördüğü birinin bu üstünlüğünden acı duymak, günülemek, haset etmek. Esirgemek, çok görmek. Bir şeye, en küçük saygısızlık gösterilmesine bile dayanamamak.
Mümteni osmanlica ne demek?
Mümteni osmanlica ne demek?
mümteni / mümtenî / ممتنع Olması imkânsız.
Kadim ne anlama gelir?
Kadim, başlangıcı geçmişin derinliklerinde bulunan ve çok eskilere uzanan; "öncesiz" anlamlarında kullanılan bir sıfattır. Kadim ne demek sorusunun cevabını, kısaca bu şekilde açıklamak mümkündür. Kadim kelimesinin kökeni, Arapçaya dayanmaktadır. Kadim kelimesinin eş anlamlısı, "sürekli" ve "ezeli" kavramlarıdır.
Imtina kelimesinin anlamı nedir?
Dilimize Arapçadan geçen imtina kelimesi "men" sözcüğünden türetilmiştir. Men, hem yasaklama hem de mahrum bırakma anlamına gelirken, imtina kelimesinin sözlük anlamı sakınmaktır. Bu kelime gerçekleşmesi imkanlar dahilinde olmayan şeyler için de kullanılır.
Tutanakta imzadan imtina ne demek?
Tutanakta imzadan imtina ne demek?
Tutanağı tutanlar, şahitler, şüpheli, mağdur-müştekilerin adı soyadı ve ünvanları ile birlikte imzaları da bulunmalıdır. (İmza atmaktan kaçınan olur ise, imzadan imtina etti şeklinde not düşülür).
İmzadan imtina tebliğ sayılır mı?
Kendisine tebliğ yapılacak kimsenin muvakkaten başka bir yere gittiğini belirten kimse, beyanını imzadan imtina ederse, tebliğ eden bu beyanı şerh ve imza eder. Bu durumda ve tebliğ evrakının kabulden çekinme halinde tebligat, 21 inci maddeye göre yapılır.
İmzadan imtina etmek ne demek?
Allah'a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?
Allah'a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?
""Hani kardeşleri Salih onlara şöyle demişti: Allah'a karşı gelmekten sakınmaz mısınız? Bilin ki ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim. Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin. Buna karşı sizden hiçbir ücret istemiyorum.