Son Konular

Imera sevgi hangi dil?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Imera sevgi hangi dil?

M.B.: İmera, Karadeniz'de konuşulan etnik bir dil olan Romeika'da, 'gün' anlamına geliyor.

Imeranın kadın solisti kim?

2014'te Ena, 2017'de Dio albümünü çıkaran grup, 2020'de Ezel teklisini yayımladı….Grup İmera.
İmera
Başladığı yer | Türkiye
Tarzlar | Karadeniz müziği, Etnik müzik
Etkin yıllar | 2014 – günümüz
Üyeler | Yıldıray Yanlı Hüseyin Ulusan (solist) Merve Büyüktaş

Lazca FERA ne demek?

Lazca FERA ne demek?
Rum kökenli olarak Lazcaya geçen imera fera, 'gün ışığım' anlamına gelen bir kelimedir.

Imera da kimler var?

Imera – Orkestra-Gruplar – Sanatçılar | Sanatçı Organizasyonu | Nar Ajans. Kendilerine Rumca'da "gün" anlamına gelen "İmera" grup üyeleri Yıldıray Ysnlı, Hüseyin Ulusan, Merve Yavuz ve Berat Bayraktar, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basınla biraraya gelerek albümlerini anlattı.

Merve Yavuz neden ayrıldı?

Trabzon'dan üniversite öğrenimim için ve bir de ilk görev yerim için ayrıldım. Bu süreçte 7 yıl Erzurum'da bulundum. Karadeniz Müziğini en iyi şekilde dinleyicisine ulaştırmaya çalışan bir müzisyendir." Müzik serüveni nasıl başladı?

Hüseyin Ulusan kimdir?

Hüseyin Ulusan kimdir?
Merhaba adım Hüseyin Ulusan. Trabzonun Of ilçesinde doğdum, büyüdüm ve Ofluyum. İmera müzik grubunun kurucularındanım ve solistiyim. Türkiye'nin bir çok yerinde sayısız konserlere katıldım ancak kendi memleketimde bir tane bile konsere davet edilmedim.

TRT müzik sanatçılarından Merve Yavuz kimdir?

Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri bölümünde yüksek lisans yaptı. 2011 yılında ilk görev yeri olan Erzurum'un Karayazı ilçesinde öğretmenlik mesleğine başladı. Bir dönem İmera Grubunun solistliğini yaptı.

Lazca ho ne demek?

Devrimci Lazlar – Evet = Ho Hayır = Va Ben = Ma Sen = Si… | Facebook.

Imara ne demek?

Imara ne demek?
İmara, yetkili ve yaratıcı gibi güzel anlamlara sahiptir.

TRT Müzik sanatçılarından Merve Yavuz kimdir?

Merve Akyüz Kimdir?

Merve Akyüz, Edebiyat, Roman kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Çakma Prenses kitabının yazarıdır. Merve Akyüz kitapları; Mendirek Yayıncılık aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Merve Akyüz tarafından yazılan son kitap "Çakma Prenses", Mendirek Yayıncılık tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.

Lazca da canım ne demek?

Lazca da canım ne demek?
şurimşine.söylenişi pek muhteşem bir kelime. lazca canım ciğerim, can ciğerim manasında gibi. lazca, sevgili anlamına gelir.

Muçore ne demek?

"muçore" başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. Artvin Borçkada, insanların sıklıkla kullandığı, nasılsın anlamında lazca kelime.

İmera, Karadeniz bölgesinde konuşulan Romeika dilinde "gün" anlamına gelmektedir. İmera'nın kadın solisti Merve Yavuz'dur. Grubun diğer üyeleri Yıldıray Yanlı ve Hüseyin Ulusan'dır. İmera'nın müzik tarzı genellikle Karadeniz müziği ve etnik müzik olarak nitelendirilmektedir.

Lazca'da "FERA" kelimesi "gün ışığım" anlamına gelmektedir. İmera grubu, üyeleri Yıldıray Yanlı, Hüseyin Ulusan, Merve Yavuz ve Berat Bayraktar ile birlikte Karadeniz müziğini dinleyicilere ulaştırmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Merve Yavuz, Trabzon'dan ayrılarak üniversite eğitimi ve sonrasında ilk görev yeri için Erzurum'a gitmiştir. Hüseyin Ulusan ise İmera müzik grubunun kurucularından biridir ve grubun solistidir. Kendisi Trabzon'un Of ilçesinden gelmektedir.

Merve Yavuz, TRT Müzik sanatçılarından biridir. Eğitimini müzik üzerine tamamlamış ve Erzurum'da öğretmenlik yapmıştır. İmera grubunun solistliğini de yapmıştır. Lazca'da "ho" kelimesi "evet" anlamına gelirken, "Imara" kelimesi yetkili ve yaratıcı gibi güzel anlamlara sahiptir.

"Merve Akyüz" ise edebiyat ve roman kategorilerinde eserler yazan bir yazardır. Çakma Prenses kitabının yazarıdır ve eserleri Mendirek Yayıncılık aracılığıyla okuyucular ile buluşmuştur.

Lazca'da "canım" kelimesi "ciğerim, can ciğerim" anlamlarına gelirken, "muçore" kelimesi ise Artvin Borçka bölgesinde sıklıkla kullanılan, "nasılsın" anlamında Lazca bir kelime olarak bilinmektedir.

Hastanede hangi doktor sunnet yapar?

Sac temiz oldugu halde neden kasinir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt