- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İlköğretim neleri kapsar?
Zorunlu ilköğretim, 4+4+4'le 12 yıla çıktı. İlk 4 yıl ilkokul, 2'nci 4 yıl ortaokul, 3'üncü 4 yıl ise lise olacak.
1 sinif kac yasinda zorunlu?
Ayrıca gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. Yani: 2021 Eylül ayının sonu itibari ile 69 ayını tamamlayan çocukların kayıtları otomatik olarak İlkokul 1. sınıfa yapılır.
İlköğretim; 1 inci maddede belirtilen amacı gerçekleştirmek için kurulmuş dört yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile dört yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumudur. Madde 8 – (Mülga: 16/8/1997 – 4306/9 md.) Madde 9 – (Değişik: 12/10/1983 – 2917/3 md.)
İlkokul ve ilköğretim aynı mı?
1997 öncesinde zorunlu öğrenim çağındaki çocukların temel eğitim ve öğretimini sağlamak için devletçe açılan ya da açılmasına izin verilen beş yıllık okuldu. 1997 yılında çıkartılan ve sekiz yıl zorunlu eğitimi öngören yasadan sonra ilkokul, ortaokulla birleştirilerek "ilköğretim okulu" adını almıştır.
Okul sıraları nasıl olacak?
Okullarda fiziksel mesafe
7 sınıf ilköğretim mi?
2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.
İlköğretim lise mi?
Zorunlu eğitim 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsamaktadır. İlkokullar ile ortaokullara ilköğretim veya ilköğretim kurumları, liselere ise ortaöğretim veya ortaöğretim kurumları denilmeye devam edilecektir.
İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. 72 aylık olan çocukların ilkokul 1. Sınıfa kaydı zorunlu olup kaydı ertelenemez.