Son Konular

Ilk gazeteci kim?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Ilk gazeteci kim?

Hasan Fehmi Bey – Vikipedi.

Hasan Fehmi Gökşen kim?

Hasan Fehmi Gökşen kim?
Yazı işleri müdürü ve başyazarı olduğu Serbesti Gazetesi'ndeki yazılarında İttihat ve Terakki yönetimini sert bir dille eleştiren gazeteci Hasan Fehmi Bey, 6 Nisan 1909 günü suikasta uğradı ve Türkiye'de öldürülen ilk gazeteci olarak basın tarihine geçti.

Üzeyir Garih oğlu kim?

İzzet GarihÜzeyir Garih / Oğlu

Üzeyir Garih cesedi nerede bulundu?

Üzeyir Garih cesedi nerede bulundu?
Bir süre sonra Garih'in cesedi mezarlık görevlileri tarafından bulundu. Fevzi Çakmak Mezarlığı'ndaki görevliler tarafından polise yapılan ihbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürvekili Hasan Özdemir ve birimler mezarlığa gitti. Mareşal Fevzi Çakmak'ın mezarının yanında Garih'in bıçaklanarak öldürülmüş cesedini buldu.

Ilk resmi gazeteyi kim çıkardı?

Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından Türkçe ve Arapça olarak bastırılan bu yayın organı, Mısır'ın Osmanlı Devleti'ne karşı etkin bir propaganda aracı olarak meydana çıkmıştı.

Hasan Fehmi Güneş hangi parti?

Hasan Fehmi Güneş hangi parti?
Cumhuriyet Halk PartisiHasan Fehmi Güneş / Partisi

Hasan Fehmi Büyükbayram kimdir?

Emekli Tuğgeneral Hasan Fehmi Büyükbayram, emeklilik döneminde eğitime destek vermek amacıyla çalışmış ve 15 yıl boyunca İstanbul Aydın Üniversitesi genel sekreterliği görevini sürdürmüştü.

Yener Yermez kaç yıl ceza aldı?

Yener Yermez kaç yıl ceza aldı?
Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Yener Yermez hakkında verdiği müebbet ağır hapis cezası, Yargıtay 1.

İshak Alaton eşi kimdir?

Margarete Olga Alatonİshak Alaton / Eşi (e. 1958–2016)

Hüseyin Garih Kimdir?

Hüseyin Garih Kimdir?
Garih, 1929'da İstanbul'da, Yahudi bir ailede dünyaya geldi. 1951 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesinden mezun oldu. Carrier Corporation'ın Türkiye şubesinde çalışmaya başladı. 1954 yılında İshak Alaton'un teklifiyle Alarko Kolektif Şirketi'nin eş ortağı oldu.

Tercüman ı Ahval kime ait?

Tercüman-ı Ahvâl (Osmanlıca: ترجمان احوال), İstanbul'da 1860-1866 arasında yayımlanan ilk özel gazetedir. 22 Ekim 1860'ta Agah Efendi ve Şinasi tarafından çıkarıldı.

Engin Aydın öldü mü?

Engin Aydın öldü mü?
24 Mart 2022Aydın Engin / Ölüm tarihi

Batuhan Yasar neden öldü?

DUVAR – Gazeteci yazar Batuhan Yaşar, 52 yaşında vefat etti. Medyaradar'ın haberine göre Batuhan Yaşar, cıva zehirlenmesi nedeniyle 4 kez ameliyat geçirmiş ve Eylül 2021'de ameliyata alınmak üzere yatırıldığı hastanede enfeksiyon kaptıktan sonra yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Hasan Fehmi Bey'in, suikasta uğrayarak öldürülen Türkiye'deki ilk gazeteci olduğunu öğrendim. Serbesti Gazetesi'nde yazı işleri müdürü ve başyazarı olan Hasan Fehmi Bey, İttihat ve Terakki yönetimini sert bir dille eleştirmesiyle bilinir. 6 Nisan 1909 tarihinde suikasta uğrayan Hasan Fehmi Bey, Türkiye'nin basın tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Üzeyir Garih'in cesedinin Fevzi Çakmak Mezarlığı'nda bulunduğunu ve mezarlık görevlileri tarafından polise ihbar edildiğini öğrendim. İstanbul Emniyet Müdürvekili Hasan Özdemir ve birimlerin mezarlıkta Garih'in cesedini bulduklarını ve bıçaklanarak öldürülmüş halde olduğunu öğrendim.

Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından Türkçe ve Arapça olarak bastırılan ilk resmi gazetenin, Mısır'ın Osmanlı Devleti'ne karşı propaganda amacıyla yayımlandığını öğrendim.

Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan Hasan Fehmi Güneş'in partisi hakkında bilgi edindim.

Emekli Tuğgeneral Hasan Fehmi Büyükbayram'ın, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde genel sekreterlik görevini 15 yıl boyunca sürdürdüğünü öğrendim.

Yener Yermez'in, Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet ağır hapis cezasına çarptırıldığını öğrendim.

İshak Alaton'un eşi olan Margarete Olga Alaton hakkında bilgi öğrendim.

Hüseyin Garih'in, Yahudi bir ailede doğduğunu, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi mezunu olduğunu ve Alarko Kolektif Şirketi'nin eş ortağı olduğunu öğrendim.

Tercüman-ı Ahvâl gazetesinin, İstanbul'da 1860-1866 yılları arasında yayımlanan ilk özel gazete olduğunu ve Agah Efendi ile Şinasi tarafından çıkarıldığını öğrendim.

Engin Aydın'ın 24 Mart 2022 tarihinde hayatını kaybettiğini öğrendim.

Batuhan Yaşar'ın cıva zehirlenmesi nedeniyle vefat ettiğini, dört kez ameliyat geçirdikten sonra enfeksiyon kaptığı ve yoğun bakıma alındığını öğrendim.

Yuz icin hangi boya kullanilir?

Kertenkele yilana zarar verir mi?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt