Editör
Efsanevi Üye
Ilk defa site yönetimi nasıl kurulur?
İlk defa site yönetimi nasıl oluşturulur? İlk site yönetimi kurulması için kat maliklerinin bir genel kurul toplantısı düzenlemeleri gerekiyor. İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir.
Site yönetiminden nasıl kurtuluruz?
Site yönetiminden nasıl kurtuluruz?
Site yönetiminden istifa dilekçesi! Site yönetimine seçilen yönetici, herhangi bir sebepten dolayı site yönetiminden istifa edebilme hakkına da sahip olabiliyor. İstifa etmek isteyen yöneticinin "Site yönetiminden istifa dilekçesi" yazması gerekiyor…
Site yönetimi için gerekli evraklar nelerdir?
Site yönetimi için gerekli evraklar nelerdir?
Site Yönetimi Kurmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
- Yevmiye Defteri.
- Defteri Kebir.
- Envanter ve Bilanço Defteri.
- Karar Defterleri (Genel Kurul Karar Defteri, Yönetim Kurulu Karar Defteri)
- Ortaklar Defteri.
Site yönetim kurulu Seçilemezse ne olur?
Peki, site yönetimi seçilemezse ne olur? Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır.
Var olan site yönetimi nasıl değiştirilir?
Var olan site yönetimi nasıl değiştirilir?
Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu şarttır. Geçici yönetimle ilgili yönetim plânı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün oylarıyla değiştirilebilir.
Görevini yapmayan site yönetimi nereye şikayet edilir?
Görevini yapmayan site yönetimi nereye şikayet edilir?
Özellikle son yıllarda kalabalık şehirleşmeden ve büyük sitelerden dolayı bu tür sorunlar hızlı bir şekilde çözüme kavuşuyor. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne konu ile alakalı yapacağınız suç duyurusu son ve kesin bir çözüm olarak her zaman elinizin altında bulunuyor.
Site yönetiminden ayrılmak mümkün mü?
Oylama sonucunda toplam 50 bağımsız varsa 40 bağımsız değişmesi yönünde oy kullanırsa, yönetim planında değişiklik yapılabiliyor. Toplantıda bu oy katılımının sağlanması ile bloklar site yönetiminden ayrılabiliyor ve blok için yeni bir yönetim planı hazırlanarak tescil ettirilebiliyor.
Apartman yönetimi yılda kaç kez toplanır?
Apartman yönetimi yılda kaç kez toplanır?
Kat Mülkiyeti Kanununun 29. maddesinin 1. fıkrasında "kat malikleri kurulu yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır."
Site yönetiminden apartman yönetimine nasıl geçilir?
Site yönetiminden apartman yönetimine nasıl geçilir?
Peki site yönetiminden apartman yönetimine geçiş nasıl görüşülür? Site yönetiminden blok yönetimine geçişin sağlanması için, özel gündemle toplanılıp, bu konu görüşülür. Oylama sonucunda toplam 50 bağımsız varsa 40 bağımsız değişmesi yönünde oy kullanırsa, yönetim planında değişiklik yapılabiliyor.