- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ilk 5 tercih bursu Nedir devlet?
Üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve ilk 5 tercihinde bu bölümlerden en az birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere aylık net asgari ücret tutarı kadar; 50 bin ile 65 bin arasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar, 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının üçte biri kadar …
Nereler burs veriyor?
Üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler için burs rehberi. İşte burs veren kurumlar ve bilgileri
- HACI ÖMER SABANCI VAKFI.
- TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI.
- İSTANBUL TİCARET ODASI.
- VEHBİ KOÇ BURSU.
- SABANCI VAKFI.
- İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ
- 21.YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) BURS PROGRAMI.
- YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY?
Ilk üç tercih bursu nedir?
Ilk üç tercih bursu nedir?
ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi ücretli lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden, Üniversitemiz bölümlerinden birine ilk tercihinden yerleşenlere % 25, İkinci tercihinden yerleşenlere % 15; üçüncü, dördüncü ve beşinci tercihlerinden yerleşenlere % 10 indirim uygulanır.
Ilk 5000 bursu ne kadar?
Üniversite sınavında ilk 5 binde olanlara aylık 1500, 1 ile 10 bin arasında olanlara ise 1000 lira başarı bursu veriyor. Tercih bursu kapsamında ise ilk tercihine yerleşene yılda 9 ay aylık 600, ikinci tercihine yerleşene ise 500 lira ödüyor.
Hangi öğrencilere burs verilir?
Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Tercih bursu ne demek?
Tercih bursu ne demek?
Tercih Bursu Öğrencimizin kazanmış olduğu burslara ek olarak, ilk 5 tercihinden herhangi birinde İAÜ ye yerleşmesi durumunda (Tıp, Diş Hekimliği, Hukuk ve Psikoloji hariç) kalan eğitim öğretim ücreti üzerinden hesaplanan % 30 bursudur.