Son Konular

Ilk 5 tercih bursu Nedir devlet?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Ilk 5 tercih bursu Nedir devlet?

Üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve ilk 5 tercihinde bu bölümlerden en az birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere aylık net asgari ücret tutarı kadar; 50 bin ile 65 bin arasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar, 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının üçte biri kadar …

Nereler burs veriyor?

Üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler için burs rehberi. İşte burs veren kurumlar ve bilgileri
- HACI ÖMER SABANCI VAKFI.
- TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI.
- İSTANBUL TİCARET ODASI.
- VEHBİ KOÇ BURSU.
- SABANCI VAKFI.
- İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ
- 21.YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) BURS PROGRAMI.
- YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY?

Ilk üç tercih bursu nedir?

Ilk üç tercih bursu nedir?
ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi ücretli lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden, Üniversitemiz bölümlerinden birine ilk tercihinden yerleşenlere % 25, İkinci tercihinden yerleşenlere % 15; üçüncü, dördüncü ve beşinci tercihlerinden yerleşenlere % 10 indirim uygulanır.

Ilk 5000 bursu ne kadar?

Üniversite sınavında ilk 5 binde olanlara aylık 1500, 1 ile 10 bin arasında olanlara ise 1000 lira başarı bursu veriyor. Tercih bursu kapsamında ise ilk tercihine yerleşene yılda 9 ay aylık 600, ikinci tercihine yerleşene ise 500 lira ödüyor.

Hangi öğrencilere burs verilir?

Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Tercih bursu ne demek?

Tercih bursu ne demek?
Tercih Bursu Öğrencimizin kazanmış olduğu burslara ek olarak, ilk 5 tercihinden herhangi birinde İAÜ ye yerleşmesi durumunda (Tıp, Diş Hekimliği, Hukuk ve Psikoloji hariç) kalan eğitim öğretim ücreti üzerinden hesaplanan % 30 bursudur.

YKS ilk 5 bin bursu ne kadar?

YKS'de ilk 5 binde yer alan öğrencilere verilen burslar genellikle devlet üniversiteleri tarafından sağlanmaktadır. Sınavda başarı gösteren öğrencilere çeşitli burs ve destek imkanları sunulmaktadır. Bu burslar genellikle öğrencilere maddi destek sağlamayı hedefler.

Öğrencilerin sınav başarısına göre farklı kriterlerle burs veren devlet üniversiteleri ve bazı vakıf kuruluşları bulunmaktadır. Burs veren kurumlar arasında Hacı Ömer Sabancı Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı, İstanbul Ticaret Odası, Vehbi Koç Bursu, Sabancı Vakfı, İstanbul Ticaret Üniversitesi, 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı gibi kuruluşlar yer almaktadır.

Ayrıca, ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilere yönelik ilk üç tercih bursunda %25, %15 ve %10 oranlarında indirim uygulanmaktadır.

Toplamda, YKS'de ilk 5 binde olan öğrencilere aylık 1500 TL başarı bursu verilirken, 1 ile 10 bin arasındakilere 1000 TL başarı bursu sağlanmaktadır. Ayrıca tercih bursu kapsamında ilk tercihine yerleşen öğrenciye yılda 9 ay boyunca aylık 600 TL, ikinci tercihine yerleşene ise 500 TL ödeme yapılmaktadır.

Bu burslar genellikle başarıyı teşvik etmek ve öğrencilere eğitim hayatlarında destek olmak amacıyla verilmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler bu desteklerden faydalanarak eğitimlerine devam edebilirler.

Humanizm kimi ornek alir?

Jane Eyre neden onemlidir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt