- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İktisat ve işletme farkı nedir?
işletme muhasebe temeline dayalı olan şirket yönetim ve organizasyonu için gerekli bilgileri veren bir bölüm iken; iktisat geçmişte oluşturulan teorileri öğrettikten sonra güncel olaylardan finansal gelişmeleri yorumlayabilmeyi sağlayan bir bilimdir.
İşletme ne demek?
İşletme; kâr amaçlı kurumların kuruluşu, finansmanı, üretim araçlarının sağlanması, üretilen mal ve hizmetlerin pazarlanması, örgütlenmesi, yönetilmesi ve finansal olaylarının izlenmesini inceleyen bir sosyal bilimdir.
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.
İşletme türü nedir?
İşletmeler faaliyet alanı, üretim araçlarının mülkiyeti, hukuki yapı, büyüklük ve kullanılan üretim teknolojisi ölçütleriyle sınıflandırılmaktadır. Faaliyet alanı ya da üretilen mal veya hizmet türü açısından işletmeler; sanayi ya da endüstri işletmeleri, ticaret işletmeleri ve hizmet işletmeleri şeklindedir.
İktisat mı daha iyi işletme mi?
İktisat, biraz daha teoriktir. Gerçekten işin bilim tarafında yer alır. Yönetebilme bilimi olarak adlandıracağımız işletme ise daha çok saha içinde çalışır, işin pratiği ile ilgilenir.
İşletme ve iktisat aynı mı?
İktisat, diğer adıyla ekonomi, adından da anlaşılacağı üzere finansal konularla ilgili bir bölümdür. Sayısal dersleri ağırlıklıdır, biraz işletme dersi de verilir iktisat öğrencilerine. Zaten İİBF'de her bölüm birbirinin dersini mutlaka görür. İşletme ise; bir işletmenin bütün fonksiyonlarını ele alır.
İşletme ne iş yapar ne kadar maaş alır?
İşletmeci maaşı ortalama aylık 11501,5 _TL'dir. En düşük İşletmeci maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 18750 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR İşletmeci iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
İşletme; iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşların finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları gibi konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği üniversite bölümüdür.
İşletme sınıfları nelerdir?
Faaliyet alanlarına göre işletmeleri üç grupta sınıflandırmak olanaklıdır:
İşletme mi daha kolay iktisat mı?
Olaya zorluk kolaylık bakımından bakarsak iktisat bölümünün işletmeye göre daha zor olduğunu söyleyebilirim.
Işletme bölümü mü daha iyi iktisat mı?
İşletme mi daha zor iktisat mı?
Olaya zorluk kolaylık bakımından bakarsak iktisat bölümünün işletmeye göre daha zor olduğunu söyleyebilirim. Ancak iktisat bölümünün de zorluğuna rağmen daha işletmeye göre daha zevkli olduğunu söyleyebilirim tabi ki bu hocalarınıza da bağlı.