Son Konular

Ikamet belgesi nereden alinir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Ikamet belgesi nereden alınır?

İstediğiniz Nüfus Müdürlüklerinden İkametgah belgesi alabilirsiniz. Ancak Nüfus Müdürlükleri çok yoğundur.

Internetten ikametgah nasıl alınır?

Internetten ikametgah nasıl alınır?
e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır?
- Adım #1: Buradan e-Devlet ikametgah belgesi sorgulama sayfasını açın.
- Adım #2: e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yapın.
- Adım #3: Bilgilendirme yazısını okuduğunuzu onaylayın.
- Adım #4: Belgenin kimin için alınacağını seçin.
- Adım #5: Belgenin neden verileceğini seçin.

E devletten alınan ikametgah belgesi geçerli mi?

E devletten alınan ikametgah belgesi geçerli mi?
E-Devlet kapısı üzerinden alınan nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgeleri, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olacak. Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ikamet almak için ne gerekiyor?

Taşındığınız yer daha önce sistemde kayıtlı değilse herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur.

E devletten ikametgah neden alamıyorum?

E devletten ikametgah neden alamıyorum?
Adres bilgileriniz Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kayıtları kapsamında güncellenir ile güncelleme yapmanıza rağmen yeni adresiniz sistemde görünmüyor ise T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ilgili birimlerine başvurmanız gerekmektedir.

E devletten ikametgah adresi değişir mi?

E devletten ikametgah adresi değişir mi?
E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin. Uyarı: Bu hizmetten, geçerli e-imza, mobil imza, SMS ile doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak yararlanabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden alınan belgeler geçerli mi?

Güvenli elektronik doğrulama araçlarıyla e-devlet üzerinden temin edilen belgeler ıslak imzalı, bildiğimiz mühürlü, nüfus müdürlüğünden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir."

e-Devlet üzerinden adres değişikliği neden yapılmıyor?

e-Devlet üzerinden adres değişikliği neden yapılmıyor?
Yeni adresinizi e-Devlet Kapısı profilinizde göremiyor iseniz; "Profilim ve Ayarlarım" alanında bulunan "Adres Bilgilerim"deki "Bilgilerimi Yenile" butonu aracılığıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde kayıtlı adresinizi bir kez daha güncelleyebilirsiniz.

Adres değişikliği için nereye başvurmam gerekiyor?

Adres değişikliği için nereye başvurmam gerekiyor?
ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? Adres kaydı güncelleme işlemi e-Devlet üzerinden ve en yakın nüfus müdürlüklerinden yapılabiliyor. e-Devlet üzerinden değişiklik yapabilmeniz için öncelikle sisteme şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor.

Adres değişikliği e devlette ne zaman görülür?

Bu değişiklikler belediyelerce, belediye sınırları dışında kalan yerlerde ise il özel idarelerince en geç değişikliği takip eden on iş günü içinde, elektronik ortamda ulusal adres veri tabanına işlenir.

e-Devlet'ten adres değişikliği kaç günde sonuçlanır?

e-Devlet'ten adres değişikliği kaç günde sonuçlanır?

E devletten alınan belgeler nelerdir?

E devletten alınan belgeler nelerdir?
e-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir
- Kişi nüfus kayıt örneği.
- Aile (kişi, eş ve çocuk) nüfus kayıt örneği.
- Yerleşim yeri ve diğer adres bilgileri.

E-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi geçerli mi?

1- e-Devlet uygulaması üzerinden temin edilen barkodlu Mezun Belgesi, 09.08.2016 tarihinden itibaren Kuruluşumuzca kabul edilmeye başlanacaktır.

Merhaba! İkamet belgesi ile ilgili sorularınıza detaylı yanıtlar verebilirim.

İlk sorunuzda, ikamet belgesi nereden alınır sorusuna yanıt vermek gerekirse, istediğiniz ikametgah belgesini Nüfus Müdürlükleri'nden alabilirsiniz. Ancak belirttiğiniz gibi, Nüfus Müdürlükleri genellikle yoğun olabilmektedir.

İkinci sorunuzda, internetten ikametgah nasıl alınır sorusunu sormuşsunuz. Bu durumda e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi alabilirsiniz. Adım adım işlem yapmak gerekirse:
1. e-Devlet ikametgah belgesi sorgulama sayfasını açın.
2. e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yapın.
3. Bilgilendirme yazısını okuduğunuzu onaylayın.
4. Belgenin kimin için alınacağını seçin.
5. Belgenin neden verileceğini seçin.

E-Devlet üzerinden alınan ikametgah belgesi geçerlidir. Nüfus Hizmetleri Kanunu'na ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılarak, e-Devlet üzerinden alınan belgeler resmi belgelerle aynı hukuki değere sahip olmuştur.

Ikamet almak için genelde yeni adrese taşındığınızda bir belgeye ihtiyaç duyulmaz. Ancak eğer taşındığınız yer önceki kayıtlara girmediyse, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaz.

E-devletten ikametgah alamama durumunda, adres bilgilerinizin güncellenmesi gerekebilir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurarak bu durumu çözebilirsiniz.

Adresse değişikliği için e-Devlet üzerinden işlem yapabilirsiniz. Profilinizde bulunan "Adres Bilgilerim" bölümünden güncelleme yapabilirsiniz. Bu sayede adres değişikliği işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Herhangi bir belge veya bilgi ile ilgili sorularınız varsa, çekinmeden sormaktan çekinmeyin! Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

18 yasindan kucuklere araba devri yapilir mi?

Vodafone kullanan kac kisi var?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt