- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İdealizmin temel amacı nedir?
Özetle idealist felsefenin eğitim anlayışındaki amaç; bireyi iyiye, güzele teşvik etmek ve doğuştan getirdiği bazı yetenekleri ortaya çıkarmaktır. İdealizme göre değerler mutlak ve değişmez olduğu için eğitim, bu değişmez değerler üzerine kurulmalıdır.
İdealizmin özellikleri nelerdir?
İdealizmin özellikleri nelerdir?
İdealizm
- Değerler ve bilgi mutlak değişmezdir.
- Gerçek sadece bilimsel yöntemle değil sezgiyle de elde edilir.
- Gerçek bilgi aklın ürünü olan bilgidir.
- İyi, doğru, güzel gibi kavramlar değişmez olduğu için evrenseldir.
- Temel amaç kişiyi Tanrı'ya ulaştırmaktır.
- Doğruluk = Tutarlılık olarak görürler.
Ahlaki idealizm ne demek?
Ahlaki idealizm ne demek?
Ahlaki idealizm, ahlak, erdem, vicdan gibi "en yüksek iyi" yi arayan ve ideal insan yaşamında bunların var olmasını savunan bir felsefi öğretidir… İdealist bir insan maddi zenginlikler, menfaat, makam-mevkii peşinde değil en yüksek iyi peşindedir.
İdealizmin eğitim anlayışı nedir?
İDEALİZM VE EĞİTİMİ Sofistlerin oportünist (fırsatçı) materyalizmine ve rölatif ahlakına karşı çıkan sokrat, tüm insanlığı yönlendiren evrensel ilkeler olduğuna inandığı güzellik, adalet ve doğruluk ilkelerini ortaya koymaya çalışmıştır.
İdealist felsefenin eğitimde benimsediği yöntem nedir?
İdealist felsefenin eğitimde benimsediği yöntem nedir?
İdealist felsefenin kuşkusuz tartışma ve Sokratik yöntemle eğitimin demokratikleşmesine; öğretmen merkezli anlayışla ise eğitimin muhafazakârlaşmasına etki ettiği yorumunda bulunulabilir.
Önemsememeyi öğrenmek hangi felsefi akım?
Önemsememeyi öğrenmek hangi felsefi akım?
"ÖNEMSEMEMEYİ ÖĞRENMEK (STOACILIK)"
Esasiciliğe göre eğitim nedir?
Esasicilik, bir felsefeye bağlı olmaktan ziyade direkt olarak bir eğitim hareketi şeklinde doğmuştur. Eğitimin amacı, geleneksek eğitim felsefeleri için kabul edilen esasici eğitim felsefesine göre toplumu değiştirmeden kültürel mirasın aktarılması yoluyla korumaktır.
Daimicilik ve esasicilik nedir?
Daimicilik ve esasicilik nedir?
Toplumu yeniden düzenlemeyi, geliştirmeyi, hedefleyen, demokratik yaşam biçimini ve özgürlüğü savunan felsefedir. Demokratik sınıf ortamını toplumsal reformun öncüsünün okullar olduğunu savunur.