Son Konular

Icecek uretim izni nasil alinir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Içecek üretim izni nasıl alınır?

ÜİB ve DYB için aşağıdaki belgelerle başvuru yapılır:
- Ürün değerlendirme beyanı (Örneğin; deneme üretiminin piyasaya arz edilerek değerlendirilmesi)
- Yapı Kullanma İzin Belgesi.
- İşletme Kayıt Belgesi.
- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı
- Marka Tescil Belgesi.
- Teknik Spesifikasyon Raporu (Her bir marka için)

100 metre mesafe nasıl ölçülür?

Uzaklığın ölçülmesinde bina ve tesislerin varsa bahçe kapıları, yoksa bina kapıları; kapıların birden fazla olması durumunda ise en yakını esas alınır. 100 metre uzaklığın ölçümünde, mevcut cadde ve sokaklar üzerinden yaya yolu kullanılarak, yaya kurallarına göre gidilebilecek en kısa mesafe dikkate alınır.

Üretim izni nereden alınır?

Üretim izni nereden alınır?
Öncelikle bir dükkan ya da atölye kurmak ve belediyeden ruhsat almak, ardından üretim izni çıkarmak gerekir. Ruhsat aldıktan sonra Tarım İl/İlçe Müdürlüğüne gidip başvuru yapabilirsiniz.

Gıda Onay Belgesi nasıl alınır?

Gıda Onay Belgesi nasıl alınır?
Gıda işletmecisi, değişiklik durumlarında gerekli bilgi ve belgelerle birlikte işletme onay belgesinin aslını bir dilekçeye ekleyerek üç ay içerisinde İl Müdürlüğümüze başvurur. İl Müdürlüğümüzce, uygun görülmesi durumunda onay belgesini yeniden düzenlenir.

100 metre mesafe ne kadar?

100 metre kıta rekorları
Bölge | Erkekler | Kadınlar
Zaman | Zaman
Kuzey, Merkez Amerika ve Karayipler | 9.58 WR | 10.49 WR
Okyanusya | 9.93 | 11.11
Güney Amerika | 10.00 | 11.01

100 metre mesafe yazısı nereden alınır?

Parakende ve açık olarak satışın yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ile ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az 100 metre mesafenin bulunması zorunludur. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne dilekçe ile başvurularak mesafe şartına uygunluk yazısı alınacaktır.

TAPDK nerelere verilir?

TAPDK nerelere verilir?
"Bu Kanun kapsamına giren ürünlerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz metre mesafenin bulunması zorunludur. Bu fıkradaki mesafe şartı turizm belgeli işletmeler için uygulanmaz.

Merhaba! İçecek üretim izni almak için bazı belgeler ve prosedürler bulunmaktadır. ÜİB ve DYB için başvuru yapılırken aşağıdaki belgeler genellikle istenmektedir:

1. Ürün Değerlendirme Beyanı: Örneğin, deneme üretiminin piyasaya arz edilerek değerlendirilmesini içeren bir beyan.
2. Yapı Kullanma İzin Belgesi: İşletme yapısının kullanımına izin veren belge.
3. İşletme Kayıt Belgesi: İşletmenin kayıtlı olduğunu gösteren belge.
4. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı: İşyerinin açılmasına ve faaliyet göstermesine izin veren ruhsat.
5. Marka Tescil Belgesi: Ürünün markasının tescil edildiğini gösteren belge.
6. Teknik Spesifikasyon Raporu: Her bir marka için teknik detayları içeren bir rapor.

Üretim izni genellikle Tarım İl/İlçe Müdürlüğü'nden alınmaktadır. Başvuru sürecinde belirtilen belgeleri eksiksiz olarak sunmak ve gerekli prosedürlere uymak önemlidir.

100 metre mesafenin ölçümü için belirli kriterler bulunmaktadır. Ölçüm yapılırken bina ve tesislerdeki kapılar kullanılarak en kısa mesafe belirlenir. 100 metre uzaklığı ölçerken mevcut cadde ve sokaklar üzerinden yaya yolu kullanılarak en kısa mesafe dikkate alınır.

Gıda Onay Belgesi almak için işletme sahibi, gereken bilgi ve belgelerle birlikte İl Müdürlüğü'ne başvurmalıdır. Başvuru esnasında işletme onay belgesinin aslını dilekçeye eklemek ve gerekli prosedürlere uygun şekilde hareket etmek önemlidir.

TAPDK belgesi ise "Bu Kanun kapsamına giren ürünlerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz metre mesafenin bulunması zorunludur" şeklinde belirtilmektedir. Turizm belgeli işletmeler için bu mesafe şartı uygulanmamaktadır.

Umuyorum ki verdiğim bilgiler işinize yarar. Başka bir sorunuz varsa çekinmeden sorabilirsiniz!

GMP kurallari nelerdir?

Finiser nedir ne ise yarar?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt