Son Konular

Ic kontrol kime baglidir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

İç kontrol kime bağlıdır?

İç kontrol yönetim sorumluluğuna dayanan bir modeldir. 5018 sayılı Kanunda iyi bir iç kontrol sistemi kurma ve işleyişini sağlama sorumluluğunun kamu idarelerinin üst yöneticileri ile diğer yöneticilerine ait olduğu belirtilmiştir.

İç kontrol departmanı ne iş yapar?

Şirket faaliyetlerinin yasal gerekliliklere uygun olup olmadığını kontrol eder. Yapılan çalışmanın neticelerini gösteren iç denetim raporları hazırlar. Denetim verilerini yönetim birimi ile müzakere eder. Tespit edilen eksiklikleri düzeltmek için iyileştirme tavsiyeleri önermelidir.
Bankalarda kontrol nedir?
Bankalardaki iç kontrol sistemleri, banka yönetim kurulu, banka yöneticileri ve diğer banka çalışanlarından etkilenen bir süreçtir ve muhasebe kontrolü, operasyonel işlemler kontrolü ve krediler kontrolü olmak üzere üç temel unsur içermektedir.

Bankalarda iç kontrol ne iş yapar?

Uyum kontrollerine ilişkin raporları sevk etmek ve sonuçları izlemek, Yeni ürün/ hizmetlerin mevzuata uygunluğunu değerlendirmek, Genel müdürlük, yurt dışı şube ve iştiraklere yönelik uyum raporlarını takip etmek ve değerlendirmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Iç kontrol elemanı nedir?

İç denetim uzmanı, çeşitli departmanların şirket kurallarına ve yasal gerekliliklere bağlı kalmasını sağlamak üzere kurumlara iç denetim hizmeti sunmakla sorumludur.
Bankalarda iç denetim nasıl yapılır?
Prensip: İç denetim sisteminin, bağımsız ve uygun eğitime sahip banka müfettişlerince yürütülecek etkin ve kapsamlı kontrolünün yapılması gerekir. Banka müfettişlerince yürütülen kontroller iç denetim sisteminin önemli bir parçasıdır ve doğrudan yönetim kurulu, teftiş kurulu ve üst düzey yönetime rapor edilmelidir.

Bankalarda iç denetim sistemi kimler tarafından yapılır?

Banka yönetim kurulu ve üst düzey yönetim etkin iç denetim sisteminden nihai olarak sorumlu olmakla birlikte, gözetim ve denetim otoritelerinin görevi her bankanın iç denetim sistemini değerlendirmektir.

K1 belgesi almak icin kac ton?

Konsinye olarak gonderilmistir ne demek?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt