- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İç denetçi nasıl alınır?
(3) Kanunun 65 inci maddesinin son fıkrası uyarınca, iç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı idarelerde üst yöneticinin teklifi üzerine Bakan, diğer idarelerde üst yönetici tarafından sertifika sahibi kişiler arasından atanır.
İç denetçi kim tarafından atanır?
MADDE 21- (1) İç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı idarelerde, üst yöneticilerin teklifi üzerine Bakan, diğer idarelerde üst yöneticiler tarafından, sertifikalı adaylar arasından atanır ve aynı usulle görevden alınır.
İç denetçi olmak için ne yapmak gereklidir?
İç denetçi olmak için ne yapmak gereklidir?
- İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor.
- Bazı firmalar, kişilerin mezun olduktan sonra iç denetim ile alakalı sertifika programlarından sertifika almış olmasını talep edebiliyor.
Mühendisler iç denetçi olabilir mi?
Mühendisler iç denetçi olabilir mi?
Öncelikle iç denetçi olmak için belirli bir fakülte ve bölümden mezun olmak mecburiyeti yoktur. Yine de genelde denetçiler İİBF (İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi ) veya Mühendislik Fakülteleri mezunları arasından seçilir.
İç denetçi sertifikası nasıl alınır?
Sertifikalı iç denetçi olmak için ne gerekir? Sertifikalı iç denetçi olmak için kurumların sunduğu sertifika eğitimlerinden faydalanarak sertifikalı İç Denetçi "CIA" sınavına katılmanız gerekmektedir. Sertifika hazırlık süreci öğrenmek gerekir. İhtiyaç duyulan eğitimler araştırılmalıdır.
Bağımsız iç denetçi nasıl olunur?
İç denetçi olmak için çok fazla şart aranmaz. İç denetçi olma şartlarından en keskin olanı eğitim şartıdır. İç denetçi olmak isteyen kişilerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) veya Mühendislik Fakültesinden mezun olmaları gerekmektedir. Daha sonra ise gerekli prosedürleri tamamlamanız yeterli olacaktır.
Iç denetçi hakkında soruşturma yapabilir mi?
Iç denetçi hakkında soruşturma yapabilir mi?
Nitekim, İç De- netim Koordinasyon Kurulu da 07.0.BMK.0.30 sayılı Kararı'nda; "iç denetçilerin görevleri arasında 4483 sayılı Kanun kapsamında soruşturma yapma görevi- nin olmadığı, bu kapsamda iç denetçinin görevinin, denefim sırasında veya denefim sonuçlarına göre so- ruşturma açılmasını gerekfirecek bir duruma …
Kamu iç denetçi nasıl olunur?
Kamu iç denetçi nasıl olunur?
İç denetçi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden ya da Mühendislik Fakültesi'nden mezun olmak, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak.