- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
İç denetçi kimler olabilir?
Öz disiplin sahibi olmak, Güçlü bir gözlem yeteneğine sahip olmak, İç denetçi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden ya da Mühendislik Fakültesi'nden mezun olmak, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak.
İç denetçi nelere bakar?
İç denetçi, özel şirket ya da kamu kurumlarının risk yönetimi ve iç işleyiş süreçlerinin etkili bir şekilde çalışıp çalışmadığını izler ve değerlendirir.
İç denetim uzmanı olarak yeni işe başlayan bir kişi en düşük 5.000 TL maaş alır. Tecrübesi gelişmiş bir iç denetim uzmanı ise ortalama 6.500 TL kazanabilmektedir. Uzun yıllar tecrübe, bilgi ve birikime sahip bir iç denetim uzmanının en yüksek kazanacağı rakam 7.500 TL'yi bulmaktadır.
Iç kontrol sisteminin kurulup çalıştırılması kime aittir?
İç kontrol sisteminin kurulmasında ve izlenmesinde temel sorumluluk üst yöneticiye aittir. 5018 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde de bu husus vurgulanmış ve üst yöneticilerin mali yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi ve izlenmesinden sorumlu oldukları ifade edilmiştir.
İç denetçi kim tarafından atanır?
(3) Kanunun 65 inci maddesinin son fıkrası uyarınca, iç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı idarelerde üst yöneticinin teklifi üzerine Bakan, diğer idarelerde üst yönetici tarafından sertifika sahibi kişiler arasından atanır.
İç denetçi nasıl olunur 2021?
- İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor.
- Bazı firmalar, kişilerin mezun olduktan sonra iç denetim ile alakalı sertifika programlarından sertifika almış olmasını talep edebiliyor.
İç denetim türleri nelerdir?
İç Denetim Türleri Nelerdir?
Uyum kontrollerine ilişkin raporları sevk etmek ve sonuçları izlemek, Yeni ürün/ hizmetlerin mevzuata uygunluğunu değerlendirmek, Genel müdürlük, yurt dışı şube ve iştiraklere yönelik uyum raporlarını takip etmek ve değerlendirmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Denetçi kaç para maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
Denetim uzmanı nasıl olunur?
Denetim uzmanı olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İktisat, İşletme ve ilgili Mühendislik bölümlerinden en az lisans derecesi ile mezun olarak mesleği icra etmek mümkündür.
İç kontrol sisteminin kurulmasında göz önünde bulundurulması gereken faktörler nelerdir?
b-Maliyet Faktörü: İç kontrol sistemini kurulması işletmeye maddi bir maliyet getirecektir….İç kontrol sisteminin işleyişinde şu konular araştırılır.
Işletmelerde kontrol görevleri nelerdir?
Herhangi bir işletmedeki iç kontrol sisteminin başlıca amaçları; işletmenin varlıklarını korumak, bilgilerin doğruluk ve güvenilirliliğini sağlamak, işletme faaliyetlerinin politikalara, planlara, prosedürlere, yasalara ve düzenlemelere uygunluğunu sağlamak, kaynakların ekonomik ve verimli olarak kullanılmasını …
İç denetçiler, raporlarını doğrudan üst yöneticiye sunar. Bu raporlar üst yönetici tarafından değerlendirmek suretiyle gereği için ilgili birimler ile malî hizmetler birimine verilir.
İç denetçi kime bağlı?
İç denetim, sertifikalı İç Denetçiler tarafından yapılır. İç Denetim Birimi Başkanlığı, doğrudan Üst Yöneticiye bağlı olarak çalışır.
Kamu iç denetçi sertifikası kimler alabilir?
Hâkim, savcı, kaymakam, Dışişleri Bakanlığı meslek memurluğu, hukuk müşaviri, müşavir hazine avukatı, hazine avukatı, avukat, doktor, eczacı, diş hekimi, veteriner, mimar, şehir plancı, şehir ve bölge plancı ve muvazzaf subaylık ile komiserlik ve üzeri görevlerde sekiz yıl çalışmış olanlar aday belirleme sınavına …