Editör
Efsanevi Üye
IBYS zorunlu mu?
İşyerlerinde görevlendirme yaparak iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunan yetkili birimler, görevlendirdiği kişilerin kullanımına sunmak üzere 01.06.2018 tarihine kadar İBYS yazılımı almakla yükümlüdürler. İşveren dilerse kendi temin edeceği tescil edilmiş bir yazılımı kullanabilecektir.
1 işyerinde Covid 19 hastalığı şüphesi tanısı bulunan çalışan tespit edildiğinde neler yapılmalıdır?
Soru 7: İşyerinde COVID-19 hastalığı şüphesi/tanısı bulunan çalışan tespit edildiğinde neler yapılmalıdır? COVID-19 hastalık şüphesi bulunan çalışan maske takmak suretiyle işyeri sağlık personeline gitmeli ve işyeri hekimi tarafından değerlendirilmesi yapılmalıdır.
IBYS açılımı nedir?
IBYS açılımı nedir?
İBYS, yani iş sağlığı ve güvenliği bilgi yönetim sistemi, ÇSGB'nin 2017 yazında başlattığı projenin adıdır. İBYS açılımı İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemidir.
IBYS programı nedir?
İBYS (İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi); İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü çalışmalarında kullanılacak merkezi bir karar destek sisteminin ön hazırlığını oluşturmak ve mevcut verileri anlamlandırmak amacıyla geliştirilmiş olan bir yazılım sistemidir. İBYS denetim amacıyla kullanılmayacaktır.
Iş yerinde korona tespit edilirse ne olur?
COVID-19 pozitif vaka tespitlerinde İSG birimi tarafından gerekli araştırma ve incelemeler yapılmaktadır. Yakın temaslı personel tespitinde, sayının toplam çalışan sayısına yakın olması durumunda işyerinin kapatılmasına karar verilebilirken diğer durumlarda kapatılmasına gerek duyulmamaktadır.
Testi pozitif çıkan biri ne yapmalı?
Testi pozitif çıkan biri ne yapmalı?
İzolasyon süresinin sonunda hastalara tekrar test önerilmemektedir. Ancak yapılmış ve pozitif saptanmış ise genel sağlık durumunuzun iyi olması durumunda ek bir tedavi uygulanmamaktadır. Ancak, şikayetleriniz artarak devam ediyorsa tekrar sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.
Işyerinde hekim bulundurulması aşağıdaki hangi sayıdan fazla çalışanı olan firmalarda mecburidir?
Çalışan sayısının (Değişik ibare:RG-18/12/2014-29209) 1000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar işyeri hekimi ek olarak görevlendirilir.
Fabrika iş güvenliğinden kim sorumludur?
İşveren yükümlülüğü; İş güvenliği tedbirleri konusunda mevzuatımız ilk sorumluluğun işverene ait olduğunu belirtmiş ve önlemlerin prensiplerini de belirtmiştir. Sermayeyi ve iş gücünü elinde tutan tarafın güvenlik tedbirlerini alması doğru bir yaklaşımdır.
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorumluluk kimlere aittir?
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorumluluk kimlere aittir?
"İş güvenliğinden kim sorumlu?" diye sorulduğunda genellikle alınan yanıt tek bir sözcük: Herkes. "Herkes birlikte çalıştıkları kimseler ile kendilerinin sağlık ve iş güvenliğinden sorumludur" deniyor.
Iş sağlığı ve güvenliği bilgi yönetim sistemi nedir?
İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi, işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki tüm bilgi ve faaliyetlerinin toplandığı ve değerlendirildiği merkezi bir sistem olarak tanımlanabilir. Bu sistemin amacı işyeri denetimlerinin anlık olarak yapılabilmesine olanak sunmaktır.
Meditek programı nedir?
Meditek İBYS web ve masaüstü platformlarda çalışabilen, hizmet verilen işyerleri ve kendi kurumunuzda yürütmekte olduğunuz İSG faaliyetlerini eksiksiz olarak yürütmenize yarayan, e-reçete ve İBYS gönderim süreçlerini de yönetebileceğiniz yazılım çözümüdür.