- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
IBB anne bebek paketi nedir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi anne-bebek destek paketi askıda fatura uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerine sizler de destek olabilirsiniz. Paket kapsamında, 0-3 yaş aralığında çocuğu olan ailelere destek verilmektedir. Paket nakdi destekten oluşmaktadır.
Hoşgeldin bebek Paketi kimlere verilir?
İBB Anne Bebek Destek Paketi'nden İBB sosyal yardımlarından yararlanan, 0-3 yaş aralığında en az bir çocuğu olan kişiler yararlanabiliyorlar. 0-3 yaş aralığında 1 adet çocuğu olan kişilere hayırseverler 150 TL; 1'den çok yani en az 2 çocuğu olanlara ise 250 TL yardım yapabiliyorlar.
IBB bebek paketinde neler var?
ŞENGÜL ALTAN ARSLAN: "DESTEK OLMAK İSTEYEN ÇOK OLDU" "Dört aya yetecek kadar bebek bezi koyuyoruz. Şampuanı, zıbını, battaniyesi, yatağı, beşiği, ateş ölçeri, tırnak makası, yeleği, pişik kreminden pudrasına kadar bir çocuğa gerekebilecek her şeyi düşündük ve pakete yerleştireceğiz."
IBB yardım paketinin içinde neler var?
İBB Yardımları Nelerdir?
Belediyeden bebek bezi nasıl alınır?
Mama ve bez yardımı başvurusu e-devlet üzerinden belediyelerin e-devlet sayfasından yapılmaktadır. https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıkladıktan sonra açılan sayfada yardım türünü bebekler için mama ve bez yardımı linkine tıklayarak başvuruda …
İBB Gıda yardımı nedir?
İBB gıda, erzak, yardım kolisi başvurusu internet üzerinden ya da ALO 153 üzerinden yapılabiliyor. Başvurunuz neticesinde yapılan incelemelerde yardıma ihtiyacınız olduğu tespit edilirse belediye tarafından destek alabiliyorsunuz.
Anne kartı ile alışveriş yapılır mı?
Kullanıcılar, Anne Kart ile şehir içi ulaşımda ücretsiz seyahat etmenin yanı sıra içerisine bakiye yükleyerek; BELTUR, BNB (bisiklet), Sosyal Tesisler, İspark, İsper Migros, Hamidiye otomatları ve i-taksi gibi sosyal alanlarda harcama ya da ödeme işlemlerini kolaylıkla yapabiliyor.
Bebek bezi için nereye başvurulur?
Yeni doğan bebekler için mama ve bez yardımı müracaatları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerine, Sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına, kaymakamlık binalarındaki sosyal hizmetler müdürlüklerine ve muhtarlıklara yapılabiliyor.