- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Hümeze Suresi neye iyi gelir?
Hz.Muhammed (s.a.v.) buyurdu ki: "Her kim Hümeze Suresini okursa, Allah'u Teala, Muhammed (s.a.v.) ve ashabı ile alay edenlerin sayısınca kendisine on hasene verir." buyurmuştur. Hümeze Suresi ile nazar değmiş kişiye 7 defa okunursa nazardan kurtulur. İftiraya uğrayan kişi de 21 defa okursa o iftiradan kurtulur.
Zariyat suresi bize ne anlatıyor?
Sûre, adını ilk âyette geçen "ez-zâriyât" kelimesinden almıştır. Zâriyât, esip savuran rüzgârlar demektir. Sûrede başlıca, öldükten sonra hesap için toplanma, inkârcıların ahirette karşılaşacakları azap, mü'minlere verilecek mükâfatlar, Allah'ın varlığını ve birliğini gösteren kevni deliller konu edilmektedir.
Tur Suresi neye iyi gelir?
Bir yerden başka bir yere giderken kişi sağ salim varmak için Tur Suresi okuyabilir. Tur Suresini her gün okuyan kimse Hakk'a yaklaşır ve dertlerini bir kenara bırakır. Haksız yere bir problemle yüzleşiyorsa, bundan kurtulmak için Tur Suresi okuyabilir. Ayrıca Tur suresinin akşam namazında okunduğu da bilinmektedir.
Hümeze Suresi abdestsiz okunur mu?
Hümeze Suresi Abdestsiz Okunur Mu? Ezberden olduğu sürece Hümeze Suresini abdestsiz bir biçimde okumakta bir sakınca yoktur.
Hümeze Suresi ne zaman okunur?
Nafile namazlarda okunması oldukça etkilidir ve çok sayıda okuma malı ve rızkı artırır. Bir kişide büyü olup olmadığını da Hümeze suresi okuyarak anlamak mümkündür. Mal toplayan ve aynı zamanda mallarını durmadan sayan insanları da arkadan çekiştiren, kaş göz işaretleri ile aday edenlerin vay haline!
Zariyat suresi 58 ayetin anlamı nedir?
58.Şüphesiz Allah rızık verendir, güçlüdür, çok kuvvetlidir. 59.Şüphesiz zulmedenler için (önceki müşrik) arkadaşlarının azap payı gibi payları vardır. Artık azabımı acele istemesinler.
Zariyat Suresi 56 ayet ne anlatmak istiyor?
Zariyat Suresi 56. ayette Allah-u Teala ' Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım' buyurmaktadır. Bu ayet insanların neden yaratıldığını ve kainatın neden yaratıldığını anlatmaktadır. İnsanlar dünyaya para kazanmaya veya zevk-ü sefa etmeye gelmemiştir.