haberci
Efsanevi Üye
Hulusi Kentmen, Türk sinemasının unutulmaz karakter oyuncularından biri olarak tanınmaktadır. Genellikle otoriter ama sevecen baba figürleriyle bilinen Kentmen, Türk sinema tarihine derin izler bırakmıştır.
Doğum ve Eğitim
Hulusi Kentmen, 20 Ocak 1912 tarihinde Tırnova, Bulgaristan'da doğmuştur. Eğitimine Türkiye'de devam eden Kentmen, Deniz Astsubay Okulu'ndan mezun olmuştur. Askerlik mesleğine adım atan Kentmen, deniz astsubayı olarak görev yaparken tiyatroya olan ilgisini keşfetmiştir.
Kariyeri
Kentmen, tiyatro sahnelerinde edindiği tecrübelerle sinema kariyerine adım atmıştır. İlk filmi "Sürtük" ile beyaz perdede boy göstermeye başlayan Kentmen, zaman içerisinde 500'ün üzerinde filmde rol alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Çoğunlukla baba, komiser veya otoriter figürleri canlandırdığı rollerle tanınmış ve sevilmiştir.
Öne Çıkan Eserleri
Hulusi Kentmen'in unutulmaz filmleri arasında "Turist Ömer", "Neşeli Günler", "Süt Kardeşler" ve "Hababam Sınıfı" gibi yapımlar bulunmaktadır. Bu filmlerde gösterdiği performans, ona Türk sinemasının en sevilen karakter oyuncularından biri olma unvanını kazandırmıştır.
Özel Hayatı ve Vefatı
Kariyerinin yanı sıra özel hayatında da örnek bir yaşam süren Kentmen, eşi ve çocuklarıyla huzurlu bir hayat sürmüştür. 20 Aralık 1993 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybeden sanatçı, geride bıraktığı eserlerle Türk sinemasının unutulmazları arasında yer almaya devam etmektedir.
Mirası
Hulusi Kentmen, sadece oyunculuğuyla değil, aynı zamanda sanatındaki disiplini ve çalışkanlığıyla da birçok genç oyuncuya ilham kaynağı olmuştur. Onun sinema sanatına katkıları, Türk sineması var oldukça anılmaya ve saygıyla yad edilmeye devam edecektir.