- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Hull House kim kurdu?
Hull House, Laura Jane Addams (1860-1935) ve Ellen Gates Starr (1859-1940) tarafından 18 Eylül 1889'da Chicago'nun göçmen işçilerin yaşadığı yoksul bir mahallesinde kurulmuştur. Chicago'da kurulan ilk yerleşim evidir (Addams, 1893a: 1).
Toynbee Hall neye örnektir?
Toynbee Hall Londra'nın Doğu Yakasında bulunan Tower Hamlets'te bulunan ve aynı adı taşıyan bir hayır kurumunun evi olan bir bina.
Toplum merkezlerinin hizmet verdiği yerler neresidir?
Toplum merkezleri psikolojik destek, hukuki ve sosyal danışmanlık, temel yardım malzemeleri veya etkilenen bireylerin hayatta kalmasını, onurunu ve insan haklarını güvence altına alan her türlü hizmeti sağlayarak acil insani yardım ihtiyaçlarına yanıt vermektedir.
Çatom hangi bakanlığa bağlıdır?
ÇATOM'lar, GAP Bölgesi'nde 1995 yılından itibaren açılmaya başlanmış olup halen GAP Bölgesindeki 9 ilde 44 ÇATOM mevcuttur. ÇATOM'ların hedef kitlesi genç kız ve kadınlardır.
Toplum Merkezi etkinlik alanları nelerdir?
Kan ihtiyacı başta olmak üzere, afetler, göç ve mültecilere yardım, sağlık, sosyal faaliyetler, ilk yardım, gençlik, eğitim gibi alanlarda hizmet sunar.
GAP nereye bağlı?
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Proje alanı Fırat-Dicle Havzası ile yukarı Mezopotamya ovalarında yer alan 9 ili (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak) kapsamaktadır. GAP kapsamındaki illerin alan ve nüfus büyüklüğü, Türkiye'nin ortalama % 10′ u civarındadır.
Çatom un açılımı nedir?
Bu bağlamda yürütülen çalışmaların en önemlilerinden biri Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) projesidir.
Toplum sağlığı merkezleri nelerdir?
Toplum Sağlığı Merkezi Nedir? Bölgesinde yaşamakta olan toplumun sağlığını geliştirmeyi ve sağlığını korumayı ön plana alarak sağlık ile ilgili risk ve problemleri belirleyen, bu problemleri giderebilmek amacı ilke planlama yapan ve bu planları uygulayan ve uygulatan bir birimdir.