Son Konular

HTML iFrame nasil kullanilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

HTML iFrame nasıl kullanılır?

iframe> etiketi video'yu iFrame içinde tutmak için kullanılmıştır. iFrame kaynağı (src) ise iç ya da dış kaynaktan olan içeriğin kökenidir. Yerleştirme kodunu URL'ye koymayı unutmayın. Genişlik ve yüksek ise iFrame'in çerçeve oranıdır.

iFrame nasıl çalışır?

iFrame nasıl çalışır?
iFrame, bir web sayfasını başka bir web sayfasında görüntülemek için kullanılan bir HTML elementidir. iframe etiketi, belgede tarayıcının kaydırma çubukları(scroll) ve kenarlıklar da dahil olmak üzere ayrı bir belge görüntüleyebileceği dikdörtgen bir çerçeve tanımlar.

Yer bildirimi nasıl eklenir?

Yer bildirimi nasıl eklenir?
Mobilde Google Haritalar'a yer ekleme:
- Adım: Google Haritalar'a girin.
- Adım: Sol üstteki 3 çizgi simgesine dokunun.
- 3. Adım: 'Eksik bir yeri ekleyin' seçeneğine dokunun.
- Adım: Eklemek istediğiniz yerin adını girin.
- Adım: Eklemek istediğiniz yerin adresini girin.
- Adım: Kategori seçin.
- 7. Adım: Zorunlu olmayan bilgileri girin.

Coğrafi konum linki nasıl alınır?

Harita veya konum paylaşma
- Bilgisayarınızda Google Haritalar'ı açın.
- Paylaşmak istediğiniz yol tarifine, haritaya veya Street View resmine gittin.
- Sol üstteki Menü simgesini. tıklayın.
- Haritayı paylaş veya yerleştir'i seçin.
- Bağlantıyı kopyalayın ve haritayı paylaşmak istediğiniz yere yapıştırın.

iFrame HTML nedir?

iFrame HTML nedir?
Html iFrame Html 5′ de iFrame, bir web sayfasının içerisine farklı bir web sayfasını çağırıp, görüntülememize yardımcı olan bir HTML etiketidir. Iframe etikerini kullanarak bir sayfa içerisinde başka bir web sitesini ya da başka bir web sitesinin bir sayfasının görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

iFrame nedir ne işe yarar?

iFrame nedir ne işe yarar?
iFrame, bir sayfa içine dökümanlar, videolar ve interaktif medya yerleştirmenizi sağlayan bir HTML elementidir. iFrame'i kullanarak ana sayfanızda ikinci bir web sayfası gösterebilirsiniz.

HTML iFrame, bir web sayfasının içine başka bir web sayfasını gömülü olarak görüntülememize olanak tanıyan bir HTML elementidir. iframe etiketi kullanılarak belgede tarayıcının kaydırma çubukları ve kenarlıklar gibi bileşenler de dahil edilebileceği bir dikdörtgen çerçeve tanımlanır. iFrame'in src özelliği iç ya da dış kaynakların adreslerini belirtmek için kullanılır ve genişlik ile yükseklik özellikleri iFrame'in boyutunu belirler.

iFrame'i kullanarak, farklı konumlardaki web sayfalarını kendi web sayfanızın içerisinde gösterebilirsiniz. Bu sayede, örneğin farklı bir web sitesinin belirli bir bölümünü kendi sayfanızda görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca, iFrame'in HTML 5 versiyonunda da kullanılabilen bir özellik olduğunu belirteyim. Bu sayede iFrame'e ek olarak, bir web sayfasının içerisine farklı kaynakları çağırarak gösterebilir, interaktif medya içeriklerini yerleştirebilirsiniz.

Kısacası, iFrame web sayfaları arasında içerik paylaşımını sağlayan ve belirli bir web sayfasını başka bir web sayfasında göstermemize imkan veren önemli bir HTML öğesidir.

Hi Level Vestel mi?

SPSS width and decimal nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt