- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Hortumlar en cok nerede ortaya cikar?
Genelde en çok hortum Teksas'ta görülüyor. Ama daha kuzeydeki Kansas'ta daha çok sayıda şiddetli fırtına yaşanıyor. En basit anlatımıyla, Meksika Körfezi'nden gelen sıcak, nemli hava Rocky Dağları'ndan gelen kuru ve soğuk havayla karşılaşıyor. Bu karşılaşma da sık sık fırtınalara yol açan koşulları yaratıyor.
Hortum nerelerde görülür kisaca?
Dünya üzerindeki hortumların dörtte üçü Kuzey Amerika'da meydana gelmektedir. Hortum Geçidi olarak tabir edilen bu durum Kuzey Amerika'nın iç kesimlerinde görülmektedir. Teksas ve Kansas bunlara örnektir. Ülkemizde ise en çok Antalya Körfezi'nde fırtına olmuştur.
Radyatör hortumu ne zaman değişir?
Radyatör hortumları, değiştirme gerektirmeden önce genellikle en az beş yıl dayanır ve yaptığınız sürüşe ve bakımın düzenli olarak yapılıp yapılmadığına bağlı olarak genellikle daha uzun sürer. Aşırı sıcak iklimlerde radyatör hortumlarının daha sık değiştirilmesi gerekebilir.
Hortum nedir nasıl oluşur vikipedi?
Yer seviyesinden hızlıca yükselen hava, basıncı ve sıcaklığı düşürür. Bu esnada rüzgâr şiddetini arttırır ve su buharı yoğunlaşmaya başlar. Yoğunlaşan su buharı, bulutun altında belirmeye başlayan spiral şeklin daha belirgin, havanın ise daha kararsız hale gelmesine neden olarak hortumun gücünün artmasına neden olur.
Hortum, kümülüs bulutları ile bağlantılı olarak silindir şeklinde dönerek gezen bir rüzgar türüdür. Bu hortum bulutlardan yere kadar uzanır ve büyük yıkıcı güce sahip olan bir doğa felaketidir. Bir denizin ya da gölün üzerinde meydana gelen bir hortum yerden emdiği sular ile bir su hortumu oluşturur.
Hortum nerelerde görülür Türkiye?
Ülkemizde en çok hortumun ve şimşekli hava cephelerinin görüldüğü bölge Antalya ile tüm Akdeniz Kıyılarıdır. Akdeniz'de hortumlar genelikle Ekim-Mart ayları arasında görülür.
Oto radyatör hortumu neden büzüşür?
Bu sıkıntı radyatör tıkanıklığı veya, sistemde hava olmasından dolayı oluyor diye tahmin ediyorum. Isınan hava genleserek hortumları sısırıyor, motor soğuduğunda ise hacmi azalarak boruları buzusturuyor olabilir, veya radyatör tıkalı olduğundan dolayı da yapabilir.