Son Konular

Hizmet is sendikasi kime bagli?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Hizmet iş sendikası kime bağlı?

HİZMET-İŞ Sendikamız Türkiye'nin en büyük işçi sendikası olma yetkisini devam ettiriyor" dedi. Arslan, "HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası olarak, yürüttüğümüz yaygın ve etkin örgütlenme çalışmamızın neticesinde elde ettiğimiz bu başarıyı son derece önemli buluyoruz.

Hak iş in açılımı nedir?

Hak iş in açılımı nedir?
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu ya da Hak-İş, Türkiye'de işçi sendikası konfederasyonu. Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonudur. 1976'da Ankara'da kuruldu.

Hizmet kolları nelerdir?

MADDE 5
- Büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri.
- Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri.
- Sağlık ve sosyal hizmetler.
- Yerel yönetim hizmetleri.
- Basın, yayın ve iletişim hizmetleri.
- Kültür ve sanat hizmetleri.
- Bayındırlık, inşaat ve köy hizmetleri.
- Ulaştırma hizmetleri.

Hak iş hangi partiye yakın?

Hak iş hangi partiye yakın?
"Baskıyla üye yaptıkları insanlar geri dönüyorlar" yanıtını aldık. ANKARA- 31 Mart Yerel Seçimleri ile İstanbul ve Ankara başta olmak üzere AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerde örgütlü olan Hak-İş'e bağlı Hizmet- İş ve Memur- Sen bağlı Bem- Bir- Sen üyelerinin zorla "istifa ettirildiği" ileri sürüldü.

Memur sendikalarının iş kolları nelerdir?

Madde 5 – Sendikaların kurulabilecekleri hizmet kolları aşağıda belirtilmiştir :
- Büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri.
- Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri.
- Sağlık ve sosyal hizmetler.
- Yerel yönetim hizmetleri.
- Basın, yayın ve iletişim hizmetleri.
- Kültür ve sanat hizmetleri.

Mahmut Aslan ne dedi?

Mahmut Aslan ne dedi?
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "İşçiler çalışmak istemiyor" diyen patronlara tepki göstererek "Niye çalışmıyorlar diye bir sor. Türkiye 30 yıl önceki Türkiye değil, artık çalışanlarımızın da gençlerimizin de beklentileri farklı" dedi.

Dr Mahmut Arslan nerede görev yapıyor?

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

HİZMET-İŞ Sendikası, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Hak-İş, Türkiye'deki ikinci büyük işçi sendikaları konfederasyonudur ve 1976 yılında Ankara'da kurulmuştur.

Hizmet İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyonu, geniş kapsamlı örgütlenme çalışmaları sonucunda Türkiye'nin en büyük işçi sendikası olma yetkisini elinde tutmaktadır. Hizmet İş Sendikası'nın hizmet kolları arasında büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri, eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri, sağlık ve sosyal hizmetler, yerel yönetim hizmetleri, basın, yayın ve iletişim hizmetleri, kültür ve sanat hizmetleri, bayındırlık, inşaat ve köy hizmetleri ile ulaştırma hizmetleri bulunmaktadır.

Hak-İş'in siyasi partilere yakınlığı konusunda ise, yukarıda verilen bilgilere göre belirli bir siyasi partiye özel bir yakınlığı olduğuna dair bir bilgi paylaşılmamıştır. Ancak, Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş ve Memur-Sen sendikaları, belirli belediyelerde AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerde örgütlü oldukları belirtilmiştir.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın "İşçiler çalışmak istemiyor" diyen patronlara tepki göstererek, Türkiye'nin değişen koşullarında işçi ve gençlerin farklı beklentilere sahip olduğunu belirttiği bir açıklaması da bulunmaktadır. Dr. Mahmut Arslan ise Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapmaktadır.

Otrivine bagimliligi nasil gecer?

Veri Giris Sorumlusu nedir?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt