- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Hizmet etmek anlamı nedir?
hizmet etmek ne demek? İş görmek, çalışmak. Birinin amaçlarının gerçekleşmesini sağlamak.
Dağıtım ne anlama geliyor?
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Dağıtım: 1. Ürünlerin tüketiciye ulaşması için üretildiği yerden malın alınıp satılacağı yere taşınması olayıdır. 2. Bir merkezden çeşitli yerlere gönderme işi.
Zahmet ne anlama gelir?
Zahmet ne anlama gelir?
1) biri için yorulmak veya masrafa girmek; 2) çaba harcamak, gayret göstermek: "Zahmet edip enine boyuna okumazlardı." -H. Taner.
Uygulama ne anlama gelir?
Uygulama ne anlama gelir?
Uygulamak eylemi, tatbikat, tatbik, pratik. 2. Kuramsal bir bilgiyi, ilkeyi, düşünceyi herhangi bir alanda yaşama geçirme, kılgı, tatbik. 3. Üst üste getirme, üst üste koyma, tatbik.
Hayvancılık anlami nedir?
Hayvansal üretim ya da yaygın adı ile hayvancılık; ürünleri ve güçleri ile insanlara yararlı evcil hayvanların bakımı, beslenmesi, üretimi ve yetiştirilmesini kapsayan tarım koludur.
Tekke kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Tekke (Arapça: تكيه, tekye) Tarikattan olanların barındıkları, ibadet ve tören yaptıkları yer, dergâh gibi yapılardır. Osmanlı İmparatorluğu'nda tekke anlamında günümüz Türkiye'deki Müslüman Türkmen Alevî-Bektâşîlerin Cem Evi, yani Mescid'in yanı sıra dergâh, âsitane sözcükleri olarak kullanılmıştır.
Yaygın ve yoğun dağıtım nedir?
Yaygın ve yoğun dağıtım nedir?
Yaygın dağıtımın esası, malın bulunabilecek her yerde satışa sunulması olup, özellikle tüketim mallarında, en çok da kolayda mallarda fazla kullanılmaktadır. Seçimli dağıtım, belirli bir bölgede sınırlı sayıda toptancı veya perakendeci kullanma politikasıdır.
Dinde Zahmet ne demek?
Dinde Zahmet ne demek?
Esasen Arapça olan rahmet ve zahmet kelimeleri arasında esrarlı bir ilişki var: Rahmetin ilk harfi olan Ra'ya bir nokta koyduğunuzda, Za'ya dönüşüyor ve karşınıza zahmet kelimesi çıkıyor. Zahmet, rahmete tam zıt nitelikler ifade eden bir sözcük…
Tımar kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Tımar, en genel kapsamında devlete sağlanan tanımlanmış bir hizmet karşılığında ücret olarak toprak tahsis edilmesidir. Farsça bir kökten gelir, bu dildeki anlamı acı, ızdırap, sadakat ve bakımdır.
Uygulama ne demek Osmanlıca?
tatbik / tatbîk / تطبيق / تَطْب۪يقْ Uygulama.
App uygulaması nasıl yapılır?
App uygulaması nasıl yapılır?
Uygulamanızı oluşturup ayarlama
- Play Console'u açın.
- Tüm uygulamalar > Uygulama oluştur'u seçin.
- Varsayılan dili seçin, uygulamanızın adını Google Play'de görünmesini istediğiniz şekilde ekleyin.
- Projenizin bir uygulama mı yoksa oyun mu olduğunu belirtin.
- Uygulamanızın ücretsiz mi yoksa ücretli mi olduğunu belirtin.
Koyun büyükbaş hayvan mıdır?
Koyun büyükbaş hayvan mıdır?
Koyunlar kendi içlerinde türlere ayrılmaktadır. Kıvırcık, dağlıç, karaman, sakız ve merinos olarak ayrılan koyun türlerinin hepsi küçükbaş hayvancılığa girmektedir. Kıl keçisi ve tiftik keçisi de küçükbaş hayvan grubunda yer almaktadır.
Tekke ne demek cümle içinde?
TEKKE KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ – Hemen her ev yarı saray ve yarı tekke gibi bir şeydi. – Bakıyorum, tekke sana yaramış, dedi. Ne zaman çıktın?