- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Hizli tüketim ürünleri nelerdir?
FMCG (veya Hızlı Tüketim Ürünleri) hızlı ve nispeten düşük bir maliyetle satılan ürünlerdir. Örnekler, paketlenmiş yiyecekler, içecekler, kolay yiyecek, banyo malzemeleri, şekerler, kozmetikler, reçetesiz satılan ilaçlar, kuru ürünler ve diğer sarf malzemeleri gibi ev eşyalarını içerir.
Dayanıklı tüketim malları nelerdir?
Dayanıklı tüketim malları isminden de anlaşılacağı üzere kolayca bozulmayan ve uzun süre dayanabilen mallardır. Yani satın alındıklarında en az birkaç yıl kullanılan mallardır. Buzdolabı, çamaşır makinası, fırından başlayarak uçak, tren, arabaya kadar uzanan geniş bir yelpazeye yayılırlar.
Dayanıklı tüketim ürünleri denilince aklınıza neler gelir?
Faydası bir veya birkaç kez kullanmakla bitmeyen, uzun süreli sorunsuz değerlendirilen ürünlere dayanıklı tüketim malları denir. Bu ürünler daha katı ve sert yapılardır. Böylece evde ya da işyerleri ile beraber dışarıda rahat kullanım olanağı sağlar.
Modern FMCG ne demek?
Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG), nispeten düşük maliyetle hızla satılan ürünlerdir. FMCG toplam perakende sektörünün yaklaşık yüzde 50'sini temsil ediyor. FMCG'ye dahil olan ürünler; gıda, yemek, tütün, kağıt, çiçek, reçetesiz eczane ilaçları ve kişisel bakım ürünleri gibi kısa sürede tüketilen ürünlerdir.
Dayanıklı tüketim malları sektörü nedir?
Dayanıklı Tüketim Malları, evlerde kullanılan beyaz eşyalar, görüntü ve ses sistemleri bileşenleri ve küçük ev aletlerinden oluşmaktadır.
Gıda ve ürünleri alırken hangi işarete bakmamız gerekir?
Hayvansal besinlerin etiketinde oval şekilde ve içinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen işletme onay numarasının bulunduğu "tanımlama işareti" aranmalı, diğer ürünler için ise yine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kayıt altına alınan gıda işletmelerine verilen "İşletme Kayıt Numarası" (İKN) bulunan …
Ben bilinçli tüketicinin diyen kişi gıda maddeleri satın alırken nelere dikkat eder?
Bilinçli tüketici alışveriş yaparken nelere dikkat eder