- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Hidrolik model nedir?
Hidrolik modelleme, sisteminizin ( su, kanalizasyon veya taşkın ) hidrolik olarak davranışını tasarlamaktır. Hidrolik modelleme neticesinde altyapı iyileştirmelerini planlamak, operasyonel bakım stratejileri geliştirmek ve proaktif olarak sisteminizi yönetmek çok kolaydır.
Hidrolik analiz nedir?
Mevcut veya yapılması planlanan (içme suyu, atık su veya yağmur suyu) dağıtım şebekelerinin, belli formüller, parametreler ve veriler kullanarak bilgisayar programı aracılığıyla analiz etmemizi sağlayan simülasyon aracıdır.
Simülasyon analizi ne demek?
Tasarım sürecinin modellemeden sonraki aşaması analiz kısmıdır. Sonlu elemanlar analizi (Finite Element Method), yöntemini kullanan programlarla, tasarlanan ürünlerin mukavemet ve ısıl analizleri, hidrolik akış analizleri ve hidrolik sistem analizleri yapılmaktadır.
DMA izole bölge nedir?
DMA; dağıtım şebekesinin belli bir bölümünü ayrılmış kısmının devamlı plaram incelenebilmesi için hidrolik modelleme sistemi ile oluşturulmuş izole bölgelere verilen addır. Su kaçaklarının tespit edilmesi, su tüketimleri, izole bölgenin basınç verileri ve gece debilerinin önemli bir rol oynar.
Izole alt bölge nedir?
"İzole Alt Ölçüm Bölgesi "; sınırları diğer şebekelerden izole edilmiş, tek veya birden fazla girişi olan, tüm bileşenleri kendi içinde değerlendirilen bir sistem olarak tanımlanabilir. Amaç; Ölçülebilir, Kontrol edilebilir ve İzlenebilir bir sistem elde etmektir.
Simülasyon ortamı nedir?
Simülasyon diğer adıyla benzetim; Teorik yada fiziksel gerçek bir sistemin, bilgisayar ortamında modellendikten sonra bu model ile sistemin işletilmesi amacına yönelik olarak , sistemin davranışını anlayabilmek veya değişik stratejileri değerlendirebilmek için deneyler yürütülmesi, bu sistemlerin özelliklerini ve …
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
İzole bölge : Bakanlıkça belirlenen ve yarıçapı en az 15 km olan yalnızca saf ırk, ekotip veya üretilecek hibritin baba hattını oluşturan kolonilerin bulunduğu yabancı kolonilerden arındırılmış ve dışarıdan arı girişine kapalı, ana arı çiftleştirme bölgesi alanı.