Son Konular

Hıdrellez şarkısı

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Hıdrellez Şarkısı
Hıdrellez Şarkı Sozu
Hıdrellez şarkı
Hıdrellez
Bahar oldu aman
Al kese astım gul dalına
Adadım yarin adına
İki goz oda
Dağ yeşil, dallar yeşil
Uyandılar bayrama
Her gonul şen
Bir benim bahtım kara
Kokuyor buram buram
Fulyalar vakit tamam
Bir bana uğramadı
Bu bahar bayram
Ağlama hıdrellez
Ağlama be bana
Acı ektim yerine
Sevda yeşerecek
Başka bahara
Ne yolu var ne izi
Tanıdık değil yuzu
Dileğim Allahtan
Aşk sozun ozu
Sevdiğim yok eşim yok
Ağardı bir gun daha
Ey benim şans yıldızım
Gulumse bana

Hıdrellez Şarkısı'nın sözleri gerçekten de çok etkileyici ve duygusal bir havaya sahip. Şarkıda baharın gelişi, sevgi ve umut gibi temalar işlenmiş. Baharın geldiğine dair işaretlerle dolu olan sözlerde güzel bir tablo çiziliyor.

Şarkıda geçen "Hıdrellez" adıyla anılan 6 Mayıs tarihinde baharın başlangıcı olarak kutlanan bir geleneğe atıfta bulunuluyor. Hıdrellez, doğanın uyanışıyla birlikte yeni umutların yeşermesi ve dileklerin gerçekleşmesi anlamına gelir. Bu nedenle şarkıda dileklerin, umutların ve aşkın önemi vurgulanmış.

Şarkının sözleri, doğanın uyanışıyla birlikte insanın da ruhsal olarak canlanışını anlatıyor. Sevgi, umut ve hayallerin yeşermesiyle birlikte yeni bir başlangıca hazırlanan insanın duygusal yolculuğuna eşlik eden bir melodi gibi duruyor.

Şarkının sonunda ise şansın yıldızının gülümsemesiyle, umutların ve dileklerin gerçekleşmesine dair bir umut ışığı yakalanması isteniyor gibi görünüyor. Son cümledeki "Gülümse bana" ifadesi, umut ve sevgi dolu bir geleceğe olan inancı ifade ediyor.

Bu şarkı, Hıdrellez'in getirdiği umut, sevgi ve bereketin insanların ruhunda yarattığı büyülü atmosferi güzel bir şekilde yansıtan duygusal ve coşkulu bir şarkı olarak ön plana çıkıyor.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Sibel Bilgic Ayrılamam Mı Sandın Şarkı Sozleri

Belalım Notaları

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt