Modoratör
Efsanevi Üye
Hick ne?
amerika birlesik devletleri'nin güney ve güneybatı kesiminde daha çok kırsal yerleşim birimlerinde yaşıyan insanlara verilen ad. bu tür kasabalar genelde odunculuk, madencilik veya petrol kuyularının işletimi için kurulmuştur.
Yok nedir ne anlama gelir?
Yok nedir ne anlama gelir?
Bulunmayan, mevcut olmayan (nesne, kimse vb.), var karşıtı. Yasaklanmış olan şey, yasak. Olmayan, bulunmayan şey. "Hayır" anlamında kullanılan bir söz.
Hiç NR ne demek?
Hiç NR ne demek?
Soru cümlelerinde kullanılan hiç kelimesi ise belirsiz zaman ifade etmektedir. Tasavvufta Hiç Ne Demektir? Tasavvufta hiç kelimesi hiçlik olarak kullanılmakta ve nefisten kurtulmak ve kendini hiçlikte var etmek anlamına gelmektedir.
Hiç ne demek Türkçe?
Hiç kelimesi Türkçe'de "Boş, değersiz, önemsiz olan şey veya kimse." anlamına gelir.
Periyot ne anlama gelir?
Periyot ne anlama gelir?
Periyot kelimesi düzen anlamına gelmektedir. Tekrarlanan düzen olarak bilinen bu kelime, bir şeyin belirli aralıklar ile tekrarlanması olarak bilinmektedir.
Hiçlik ne anlama gelir?
Hiçlik ne anlama gelir?
Hiç veya Yok, kelime anlamıyla hiçbir varlığın olmadığını ifade eden bir işaret zamirdir. Yani olmayanı ama mutlak anlamda olmayanı işaret eder. Hiçlik veya Yokluk ise Hiç zamirinin hakim olduğu durumu ifade eder.
Hiç makamı ne demek?
Manevi manada hiçlik, aslında her şey demektir. Hiçlik, büyük bir bilgeliktir onda bilginin getirdiği tevazu vardır. Tanrının bilgeliği karşısında kendini ve haddini bilme hali; kâinatın büyüklüğünün bilinci ile bir toz zerresi olduğunun idrakine ulaşma hali vardır. 'Haddini aşan her şey zıddına tekabül eder.
Eski Türkçede hiç ne demek?
Eski Türkçede hiç ne demek?
hiç / hîç / هيچ Boş, değersiz.
Hiç biri ne demek?
Hiç biri ne demek?
Türk Dil Kurumu'na göre Hiçbiri kelimesinin anlamı: Bir teki, biri bile.
YÖK neyin kısaltması?
Bu kanunla ülkemizdeki tüm yükseköğretim kurumları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çatısı altında toplanmış, akademiler üniversitelere, eğitim enstitüleri eğitim fakültelerine dönüştürülmüş ve konservatuvarlar ile meslek yüksekokulları üniversitelere bağlanmıştır.
Periyot ne için kullanılır?
Periyot ne için kullanılır?
Periyot tanımı için kullanılacak olan bir diğer ifade ise bir tam dalganın oluşabilmesi için gereken süredir. Periyot frekans ile ters orantı halindedir. Fizikte ve elektrikte kullanılan bir kavramdır. Frekansın hesaplanmasında 1/T oranı kullanılır.
Periyot ne demek e ödev?
Periyot ne demek e ödev?
Periyot ne demek Eodev? Bir tam dalganın oluşması için geçen süreye periyot denir.
Tasavvufa göre varlık nedir?
Tasavvuf düşüncesinde, yaratanla yaratılanın tek ve "bir" olduğunu savunan görüştür. Sûfilere göre kendiliğinden var olan (kaimun bizatihi) varlık (vücûd) birdir; o da Hakk Teâlâ'nın varlığıdır. Bu varlık ezelidir; çoğalma, bölünme, değişme, yenilenme kabul etmez.