Editör
Efsanevi Üye
Her öğrenci Erasmus yapabilir mi?
Erasmus Programı'na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir.
Erasmus+ projesine kimler katılabilir?
Erasmus+ projesine kimler katılabilir?
Ana Eylem 1: Öğrenciler, yükseköğretim ve meslek okulu öğrencileri, stajyerler, genç gönüllüler ve genel olarak gençlerin yanı sıra öğretmenler, yetişkin ve meslek eğitmenleri, öğretim elemanları ve gençlik alanında çalışanlar için öğrenim hareketliliği fırsatları.
Hangi üniversiteler Erasmus yapıyor?
Hangi üniversiteler Erasmus yapıyor?
ABANT IZZET BAYSAL UNIVERSITESI | TR BOLU01
GÜLHANE ASKERI TIP AKADEMISI | TR ANKARA11
HACETTEPE ÜNIVERSITESI | TR ANKARA03
HALIC UNIVERSITY | TR ISTANBU15
HARRAN UNIVERSITESI | TR SANLIUR01
Erasmus ne kadara mal olur?
Programa katılan öğrenciler her ay, ülkeye göre 300, 400, 500 ve 600 Euro olarak değişen Erasmus hibesi alıyor. Erasmus öğrencileri, bütün prosedürleri tamamladıktan sonra yurtdışına çıkmadan önce almaları gereken hibenin %70'ini almaktadırlar.
Erasmusa her bölüm gidebilir mi?
Erasmusa her bölüm gidebilir mi?
Evet. Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencilerimiz Erasmus öğrenci değişim programından yararlanabilir.
Erasmus Sınavı yılda kaç kez yapılır?
Erasmus Sınavı yılda kaç kez yapılır?
Aynı yıl içerisinde Erasmus sınavı iki kere mi yapılıyor? Ek kontenjan sürecimiz söz konusu olursa aynı yılda Erasmus sınavı iki kere yapılabilir ama normal süreçte tek bir Erasmus sınavı yapılır.
Açık Öğretim Üniversite Erasmus yapabilir mi?
Bunun dışında örgün öğretim olmayan, Açık Öğretim veya uzaktan gibi öğretim programlarına dahil olan öğrenciler Erasmus öğrenci değişim programından yararlanamazlar.
Erasmus Uçak biletini karşılıyor mu?
Erasmus Uçak biletini karşılıyor mu?
Erasmus uçak biletini karşılıyor mu? Erasmus, öğrencilerin seyahat masraflarını doğrudan karşılamaz. Uçak biletlerinizi kendiniz almanız gerekir. Ancak dilerseniz başvuru sırasında seyahat masraflarınızın ödenmesine dair bir talepte bulunabilirsiniz.